Obiective turistice Cantonul Graubunden, de vizitat in Cantonul Graubunden, Elvetia
Home / Orase / Obiective turistice Cantonul Graubunden, Elvetia

Obiective turistice Cantonul Graubunden, Elvetia

 
Vacanta in Cantonul Graubunden?
Pune in bagaj jucaria potrivita pentru cel mic!
 
 
 

Este cel mai mare canton ca intindere din Elvetia, dar populat de numai 187.920 locuitori, care vorbesc trei limbi: germana, italiana si retoromana. Ocupa un tinut muntos, pitoresc, cu peste 600 de lacuri si masivul Bernina cu inaltimi de peste 4.000 de metri si este considerat destinatia turistica numarul unu din Elvetia. Acest vast ansamblu alpin, inscris intr-un mare arc de cerc, este marginit de la vest la est de marile trecatori Oberlap, St.-Gothard, San Bernardino, Maloja, Bernina si Umbrail.

Locuitorii cantonului, traind mai izolati, sunt conservatori si cu greu accepta ceea ce este nou: pana in 1925, in canton nu a fost permis traficul motorizat, in regiunea Engadine, Anul Nou inca se mai serbeaza pe 1 martie, ca pe timpul romanilor (Chalanda Marz - Calendele Romane).

Cantonul Graubunden este in intregime o regiune muntoasa. Se invecineaza cu mai multe cantoane - Ticino, Uri, Glarus si St. Gallen, dar si cu frontierele internationale cu Italia, Austria si Liechtenstein. Numele Graubünden se traduce prin "Ligile gri" referindu-se la originea cantonului in trei aliante locale, Liga Casei lui Dumnezeu, Liga Gri si Liga celor 10 jurisdictii.

Cantonul este cunoscut ca o regiune cu o densitate mare de castele medievale (si ruine), in special in zona Domleschg. In apropiere de afla biserica Zillis, care gazduieste un celebru tavan roman ilustrat, inclus in patrimoniul national. Trei sit-uri incluse in Patrimoniului Mondial UNESCO se afla in cantonul Graubunden: Manastirea benedictina Sfantul Ioan, Swiss Tectonic Arena Sardona si Cailor Ferate Rhaetiene de pe ruta Albula si Bernina.

Locatia geografica a cantonului Graubünden il transforma intr-un paradis pentru amatorii de sporturi de iarna. Aproximativ 90% din suprafata este la o altitudine de peste 1200 de metri. Este locul perfect pentru turistii care doresc sa excaladeze muntii abrupti, sa exploreze rutele vechi si padurile luxuriante, sa viziteze diversele orase sau sate din canton sau pentru persoanele care adora sa se relaxeze in bai termale.

 

De vizitat in Cantonul Graubunden

Vacanta in Cantonul Graubunden cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Cantonul Graubunden:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Cantonul Graubunden:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Cantonul Graubunden obiective turistice, Ce poti vizita in Cantonul Graubunden, Top obiective Cantonul Graubunden, Top atractii Cantonul Graubunden, Cantonul Graubunden locuri de vizitat, Locuri de vizitat Cantonul Graubunden, Locuri de vizitat in Cantonul Graubunden, Cantonul Graubunden atractii turistice, Cantonul Graubunden de vizitat, De vizitat in Cantonul Graubunden, Ce vizitam in Cantonul Graubunden, Top atractii turistice Cantonul Graubunden, Top obiective turistice Cantonul Graubunden, Cantonul Graubunden ghid turistic, Calatorii in Cantonul Graubunden.