Obiective turistice Cantonul Graubunden, Elvetia
Home Orase Obiective turistice Cantonul Graubunden, Elvetia

Obiective turistice Cantonul Graubunden, Elvetia

 

Este cel mai mare canton ca intindere din Elvetia, dar populat de numai 187.920 locuitori, care vorbesc trei limbi: germana, italiana si retoromana. Ocupa un tinut muntos, pitoresc, cu peste 600 de lacuri si masivul Bernina cu inaltimi de peste 4.000 de metri si este considerat destinatia turistica numarul unu din Elvetia. Acest vast ansamblu alpin, inscris intr-un mare arc de cerc, este marginit de la vest la est de marile trecatori Oberlap, St.-Gothard, San Bernardino, Maloja, Bernina si Umbrail.

Locuitorii cantonului, traind mai izolati, sunt conservatori si cu greu accepta ceea ce este nou: pana in 1925, in canton nu a fost permis traficul motorizat, in regiunea Engadine, Anul Nou inca se mai serbeaza pe 1 martie, ca pe timpul romanilor (Chalanda Marz - Calendele Romane).

Cantonul Graubunden este in intregime o regiune muntoasa. Se invecineaza cu mai multe cantoane - Ticino, Uri, Glarus si St. Gallen, dar si cu frontierele internationale cu Italia, Austria si Liechtenstein. Numele Graubünden se traduce prin "Ligile gri" referindu-se la originea cantonului in trei aliante locale, Liga Casei lui Dumnezeu, Liga Gri si Liga celor 10 jurisdictii.

Cantonul este cunoscut ca o regiune cu o densitate mare de castele medievale (si ruine), in special in zona Domleschg. In apropiere de afla biserica Zillis, care gazduieste un celebru tavan roman ilustrat, inclus in patrimoniul national. Trei sit-uri incluse in Patrimoniului Mondial UNESCO se afla in cantonul Graubunden: Manastirea benedictina Sfantul Ioan, Swiss Tectonic Arena Sardona si Cailor Ferate Rhaetiene de pe ruta Albula si Bernina.

Locatia geografica a cantonului Graubünden il transforma intr-un paradis pentru amatorii de sporturi de iarna. Aproximativ 90% din suprafata este la o altitudine de peste 1200 de metri. Este locul perfect pentru turistii care doresc sa excaladeze muntii abrupti, sa exploreze rutele vechi si padurile luxuriante, sa viziteze diversele orase sau sate din canton sau pentru persoanele care adora sa se relaxeze in bai termale.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Cantonul Graubunden

Tag: Obiective turistice Cantonul Graubunden, Atractii turistice Cantonul Graubunden, De vizitat in Cantonul Graubunden, Ce vizitam in Cantonul Graubunden, Top atractii turistice Cantonul Graubunden, Top obiective turistice Cantonul Graubunden, Ghid turistic Cantonul Graubunden.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne