Derinkuyu din Cappadocia, obiective turistice Cappadocia

Derinkuyu

Obiectiv turistic din Cappadocia

Numele localitatii Derinkuyu - put adanc - aminteste de imensul oras subteran care se intinde aici, in strafundurile pamantului, pe sapte nivele, pana la o adancime de 90 de metri. Derinkuyu se afla la 30 km sud de Nevsehir, iar excursia merita cu prisosinta sa fie facuta, intrucat orasul subteran este accesibil vizitatorilor in primele doua nivele. Orasul are origini stravechi, probabil hitite (in sapaturi au fost gasite piese arheologice din perioada hitita).

Au mai fost gasite vestigii din epoca romana. Dar cel mai senzationail este insusi orasul subteran, care dateaza din secolul 7 d.H., fiind probabil sapat de populatia locala crestina in dorinta de a se feri de invaziile arabilor.

Orasul ocupa 4 km2 de subsol, cuprinzand galerii, dormitoare, bucatarii, magazii si o biserica crestina.

Unele dintre galerii conduc catre iesiri situate la distante mari de oras, iar intrarile in oras pot fi blocate cu ajutorul unui original sistem constand din mari pietre circulare, care pot fi rostogolite pentru a bloca deschiderile.

 
Bilete de avion spre Cappadocia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Derinkuyu:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne