Goreme din Cappadocia, obiective turistice Cappadocia

Goreme

Obiectiv turistic din Cappadocia

Localitate celebra pentru valea bisericilor rupestre de langa ea, Goreme (Avcilar) se afla la rasarit de Nevsehir, la o distanta de 10 km.

Valea-muzeu poate fi vizitata, trecand pe potecile amenajate special pentru turisti, in peretii abrupti ai vaii au fost sapate, de-a lungul veacurilor, zeci de biserici, in special in sec. 9 si 10.

Bisericile rupestre imita, in mic, planul si volumele bisericilor bizantine de zid: salile sunt acoperite cu bolti si cupole sustinute de coloane sapate in tuful vulcanic din care sunt formate falezele; picturi in fresca acopera peretii, boltile si cupolele.

Dintre cele mai cunoscute biserici rupestre: Biserica Buclei (Tokali kilise) - sec. 10, cu fresce bine conservate, pe fond albastru intens (bucla era un inel mare de aur, montat in plafon - astazi pierdut); Biserica Sandalelor (Carikli) - sec. 11, Biserica Neagra (Karanhk) sec. 11; Biserica Marului (El-mali).

 
Bilete de avion spre Cappadocia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Goreme:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne