Konya din Cappadocia, obiective turistice Cappadocia

Konya

Obiectiv turistic din Cappadocia

Orasul a fost intemeiat in antichitate si se pastreaza vestigii romane care au fost incorporate in cladirile construite cu secole mai tarziu de turcii seleucizi.

Capitala a acestora, Konya este venerata astazi ca fiind centrul istoric al dervisilor Mevlevi, a caror credinta se intemeiaza pe respectul vietii si dragostea de aproape si de natura.

Secta lor a fost intemeiata in secolul 13 de Mevlana Cela-leddin Rumi, al carui mausoleu este vizitat si astazi cu respect de practicantii cultului islamic.

Sanctuarul dervisilor include, in afara de mormantul intemeietorului, chiliile in care locuiau, biblioteca si sala in care isi practicau cultul exprimat prin executarea unor frenetice dansuri rituale, in care dansatorii se invarteau pana la ajungerea intr-o stare de ameteala extatica.

Sanctuarul are regim de muzeu, dar, fiind unul din locurile venerate de intreaga comunitate islamica, poate fi vizitat numai respectand regulile stricte care prezida vizita intr-o moschee. Alaturi de sanctuarul datand din secolul 13, Soliman Magnificul a construit, in secolul 14, o mare sala destinata dansurilor rituale, in care sunt expuse instrumente muzicale, covoare, alte piese din secolul 13.

Muzeul ceramicii fiinteaza in cladirea unei scoli coranice se-leucide, Karatay Medresi, cu frumoase decoratii orientale.

 
Bilete de avion spre Cappadocia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Konya:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne