Top obiective si atractii turistice de vizitat in Cappadocia.
Home Orase Obiective turistice Cappadocia, Turcia

Cappadocia, Turcia

Tara straveche, Cappadocia a fost centrul imperiului hitit. Mai tarziu, a fost unul dintre primele focare ale crestinismului.

Astazi este o regiune celebra pentru frumusetile ei naturale cu totul iesite din comun, ca si pentru misterioasele cetati subterane si pentru locuintele si bisericile rupestre, datand din primele secole ale erei noastre.

Situata intr-o regiune muntoasa, pe platoul central al Anatoliei, Cappadocia este accesibila urcand spre nord pe soseaua care porneste de la vest de Adana, trecand pe un fermecator drum de munte. Drumul se desparte pornind spre vest catre Konya, spre nord-vest catre Ankara prin Aksaray si spre nord-est catre Kayseri: sunt drumurile care strabat platoul anatolian, trecand prin cele mai vestite localitati ale Cappadociei.

Peisajul este impanzit de minuni create de natura si de om, in milenii: vai adanci cu pereti abrupti, in care au fost sapate cu migala biserici, impodobite cu coloane si bolti sculptate direct in stanca; cetati intregi subterane; dealuri strapunse, ca niste furnicare, de locuinte rupestre, unele folosite pana in zilele noastre.

Ca niste degete ridicate spre cer strajuiesc ace de stanca nenumarate, cu forme si mai ciudate in varf, ca niste degete mai mici (numite de localnici "hornurile zanelor", aceste din urma minunatii naturale s-au format, de-a lungul mileniilor, datorita eruptilor vulcanilor din regiune - muntii Hasan, Gollu si Erciyes. Cenusile vulcanice au dat nastere unui strat gros de tuf, deasupra caruia s-a intins o crusta subtire bazaltica dura.

Prin fisurile cojii de bazalt s-a infiltrat apa, care a erodat tuful moale de dedesubt, sculptand in el coline acoperite cu o "glazura" tare de bazalt. Treptat, colinele s-au despartit, formand paduri de coloane inalte de tuf, in varf cu unul, doua sau trei "degete" ridicate catre cer, cu caciulite de bazalt in varful lor: "hornurile zanelor").

In afara de podoabele naturale ale regiunii, vulcanilor li se datoreaza si rodnicia ei, cenusa vulcanica fiind la originea fertilitatii deosebite a solului.

VelTravel

Obiective turistice Cappadocia

Tag: Obiective turistice Cappadocia, Atractii turistice Cappadocia, De vizitat in Cappadocia, Ce vizitam in Cappadocia, Top atractii turistice Cappadocia, Top obiective turistice Cappadocia, Ghid turistic Cappadocia.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne