Top obiective si atractii turistice de vizitat in Capri.
Home Orase Obiective turistice Capri, Italia

Capri, Italia

Capri, o mica insula muntoasa din Marea Tireniana, vestita pentru peisajele sale unice, este situata la intrarea in Golful Napoli.

Denumita in antichitate Caprea, insula Capri a fost colonizata de greci inca din secolul al VII-lea i.Hr.. In cele doua orase importante ale insulei, Anacapri si Capri, exista ruine care atesta prezenta coloniilor grecesti pe insula.

In anul 29 i.Hr. imparatul Octavian August a achizitionat insula de la orasul Napoli, in schimbul insulei Ischia, construindu-si aici un palat. Succesorul sau, imparatul Tiberius, a petrecut aici 10 ani si a construit 12 vile in semn de recunostinta fata de cei 12 zei ai Olimpului. Mai tarziu, Capri a devenit destinatia aristocratiei italiene, britanice si franceze. Bourbonii secolului al XVIII-lea veneau aici la vanatoare de prepelite, iar, un secol mai tarziu, artisti, poeti si personalitati economice (Krupp, Axel Munthe si altii) si-au gasit inspiratia sau odihna pe plajele calcaroase ale insulei.

Insula Capri are 6,7 kilometri lungime si aproximativ doi kilometri latime, iar suprafata sa masoara 10,4 kilometri patrati. Elementul caracteristic al reliefului insulei il constituie stancile abrupte de calcar care se inalta din adancurile marii. Monte Solaro este punctul situat la cea mai mare altitudine de pe insula si masoara 589 de metri inaltime.

Pe insula nu exista izvore sau rauri demne de mentionat, iar irigarea este asigurata in principal de ploi. Precipita?iile sunt insa atat de abundente, incat cultivarea maslinilor, a vitei de vie si a arborilor citrici este deosebit de profitabila.

VelTravel

Obiective turistice Capri

Tag: Obiective turistice Capri, Atractii turistice Capri, De vizitat in Capri, Ce vizitam in Capri, Top atractii turistice Capri, Top obiective turistice Capri, Ghid turistic Capri.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne