Rezervatie naturala din Capul Kaliakra, obiective turistice Capul Kaliakra

Rezervatie naturala

Obiectiv turistic din Capul Kaliakra

Regiunea este rezervatie naturala, cu o suprafata de aproape 700 de hectare. Este unica rezervatie naturala din Bulgaria care are si o zona acvatica. Pe stancile abrupte isi gasesc adapost numeroase pasari marine si plante rare, iar varietatea bogata de pasari pe toata durata anului ii atrage pe ornitologii amatori.

Faleza inalta a rezervatiei naturale este acoperita cu o padure deasa si aproape impenetrabila, dar pe stanci vegetatia este rara. Aici traiesc soparle, iepuri, dar si caprioare. Pesterile subacvatice si apa marii limpede precum cristalul constituie unul dintre locurile favorite ale amatorilor de scufundari.

Se spune ca in grotele submarine ar mai trai si acum focile de Marea Neagra, care, potrivit altor surse, au disparut de multa vreme. Capul Kaliakra are si alte atractii care pot fi considerate unice; aici puteti vizita singura pestera-muzeu din Bulgaria cu exponate din bogatele descoperiri arheologice.

 
Bilete de avion spre Capul Kaliakra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Rezervatie naturala:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne