Obiective turistice Carcassonne, Franta
Home Orase Obiective turistice Carcassonne, Franta

Obiective turistice Carcassonne, Franta

 

Zidurile duble, cu turnuri sl balcoane cu trapa ale citadelei Carcassonne, sunt cele care au cristalizat notiunea de cetate medievala perfecta. Asedii carora li s-a rezistat eroic, cavaleri in armura infruntandu-se in turniruri si romantele trubadurilor iti rasar in minte in aceasta asezare de vis.

Cea mai mare si mai impresionanta citadela medievala din Europa, Carcassonne a fost cunoscuta de celti si fortificata de romani, Dominand ruta de comunicare dintre Toulouse si Marea Mediterana, a fost ravnita de vizigoti, sarazini si de Carol cel Mare. In secolul al XIII-lea, armata lui Simon de Montfort a sosit la Carcassonne, pe atunci o fortareata catara si - abia sositi de la masacrul catar de la Beziers - au asediat si au capturat cetatea.

De Montfort a facut din aceasta cetate cartierul general al raidurilor sale criminale. Locuitorii s-au rasculat, dar Ludovic al IX-lea i-a mutat in fortul cel nou construit la poalele cetatii, si astfel, cele doua asezari gemene ale Carcassonne au evoluat impreuna. La sfarsitul secolului al XIII-lea, Filip cel Viteaz a intarit puternic zidurile de aparare ale orasului, creand un bastion impotriva Spaniei.

Dar cand francezii au anexat Roussillon in 1659, granita cu Spania s-a mutat mai inspre sud, iar intaririle au ramas fara folos. Viile basse (orasul de jos) a prosperat, iar cetatea a cunoscut un declin atat de mare incat la jumatatea secolului al XlX-lea s-a luat decizia de a fi daramat tot ce a mai ramas din fortificatii.

Din fericire, arhitectul si medievalistul Viollet-le-Duc s-a implicat pentru a salva aceasta bijuterie. Datorita lui putem vedea acum o cetate medievala completa. Hoinareste printre cele doua ansambluri de ziduri apoi treci printre cele doua turnuri gemene ale portii Narbonne, avand porticule si un pod mobil. In interior este un nucleu de case medievale meticulos restaurate (pe langa hoteluri, restaurante si magazine de suvenire).

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
CAUTA HOTEL

Atractii turistice Carcassonne

Tag: Obiective turistice Carcassonne, Atractii turistice Carcassonne, De vizitat in Carcassonne, Ce vizitam in Carcassonne, Top atractii turistice Carcassonne, Top obiective turistice Carcassonne, Ghid turistic Carcassonne.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne