Top obiective si atractii turistice de vizitat in Cardiff.
Home Orase Obiective turistice Cardiff, Tara Galilor

Cardiff, Tara Galilor

Cardiff, astazi capitala Tarii Galilor, era un oras de coasta modest pana cand marchizul de Bute i-a dezvoltat docurile la inceputul epocii cailor ferate, pe la 1830. Un secol mai tarziu devenise cel mai activ port de carbuni din lume, o conducta pentru fluxul de carbuni ce tasnea din minele din vaile din nord.

Astazi, minele sunt inchise, iar Golful Cardiff a devenit o zona mondena, cu baruri noi si stralucitoare, restaurante, magazine si locuinte de lux.

In oras, Castelul Cardiff este o fantezie extravaganta, o cladire romantica construita intre anii 1867 si 1875 de catre al treilea marchiz de Bute in jurul unui refugiu normand.

Delecteaza-te cu galeriile Fumoarului de Vara, dalele pe care sunt pictate versuri pentru copii din Camera copiilor, Camera Arabeasca cu modele islamice din marmura, lapis-lazuli si aur importat de catre mestesugarii arabi si gradina acoperita.

Merita sa vezi si cladirea impunatoare a Primariei din Cathays Park, cu un dragon adormit pe domul sau de 61 m inaltime; iar in apropiere poti vizita National Museum and Galiery (Cathays Park, inchis lunea), cu expozitiile superbe de obiecte preistorice si colectia vasta de obiecte de arta impresionista.

La St. Fagans, la marginea orasului, se afla Museum of Welsh Life, unde poti cunoaste vechile traditii si obiceiuri ale galezilor.

VelTravel

Obiective turistice Cardiff

Tag: Obiective turistice Cardiff, Atractii turistice Cardiff, De vizitat in Cardiff, Ce vizitam in Cardiff, Top atractii turistice Cardiff, Top obiective turistice Cardiff, Ghid turistic Cardiff.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne