Monsanto din Castelo Branco, obiective turistice Castelo Branco

Monsanto, Castelo Branco

Obiective turistice Castelo Branco

Oarecum aproape de Castelo Branco se gaseste Monsanto, adesea considerat a fi satul cel mai traditional al Portugaliei si, cu siguranta, o imagine magnifica care se lipeste de baza unui povarnis din granit langa raul Ponsul. Aceasta intreaga regiune este una compusa din campii si aflorimente stancoase alternante, facand castelele practic invizibile pe cand ele se estompeaza in terenurile lor stancoase. Monsanto are un trecut lung, insa a iesit in fata sub Cavalerii Templieri care au construit citadela in secolul al XII-lea.

Intregul sat este surprinzator, cu poteci abrupte trecand printre randuri de case in granit, unele dintre ele purtand blazoane si/sau ferestre elaborate, in stil manuelin. Castelul extrem de fortificat are o istorie lunga de asedii.

Victoriile lui Monsanto sunt sarbatorite in prima saptamana din mai de Festa das Cruzes (Festivalul Crucilor), in timpul caruia este aruncat un ghiveci cu flori de pe metereze in tocul unui vitel care a simbolizat odata pentru asediatori ca locuitorii inca au mancare din belsug. Ruinele bisericii Sao Miguel, in stil romanic, care se ridica alaturi de castel, conserva unele bunuri exceptionale. Privelisti fabuloase cuprind Barragem da Idanha, un lac artificial.

Bilete de avion spre Castelo Branco:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Monsanto:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne