Obiective turistice Cefalonia, de vizitat in Cefalonia, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Cefalonia, Grecia

Obiective turistice Cefalonia, Grecia

 
 

Desi Corfu este cea mai cunoscuta dintre Insulele Ionice, centrul administrativ al acestora, Cefalonia este de departe cea mai mare dintre ele (781 km2). Insula cuprinde o mare varietate de peisaje caracteristice, de la plaje pitoresti folosite adesea in campaniile publicitare ale agentiilor de turism grecesti, pana la munti, castele si manastiri indepartate. Acesta a fost si decorul romanului scris de Louis de Bernieres, „Mandolina capitanului Corelli" (1994).

Din pacate, parti mari din insula, inclusiv capitala, Argostoli, au fost serios afectate de cutremurul din 1953, si casele vechi care au rezistat pana astazi sunt putine. Orasul care a rezistat cel mai bine, Fiskardo, se afla in nordul insulei. Vilele sale viu colorate din secolul al XVIII-lea, grupate in jurul portului, arata cat de frumoasa era insula inainte de aceasta catastrofa naturala.

Turismul in Cefalonia a inceput in secolul al XIX-lea, perioada in care insasi Familia Regala a Greciei si-a trimis copiii sa-si petreaca vacanta de vara la Lixouri. Insa, insula a cunoscut o dezvoltare a turismului de masa abia in anii 1980.

In prezent, Cefalonia atrage turisti din toata Europa, precum si din numeroase tari din afara spatiului european. Insula este o destinatie de vacanta populara pentru multi italieni, datorita apropierii sale de Italia. Numarandu-se printre cele mai mari insule din Grecia, Cefalonia este bine pregatita pentru a gestiona afluxul de turisti in timpul verii, oferind fiecarei persoane ceea ce cauta.

Popularitatea insulei a crescut foarte mult datorita a doua atractii naturale: lacul subteran Melissani si plaja Myrtos.

Broasca testoasa verde de mare - protejata in Cefalonia

In prezent, sub conducerea Grupului Katelios se realizeaza un efort sustinut de protejare a animalelor salbatice din Cefalonia, atat pe uscat, cat si in mare. De un interes foarte mare este specia amenintata a testoasei verzi de mare, Caretta Caretta, care cuibareste pe plajele nisipoase ale insulei.

Grupul Katelios are nevoie de voluntari care sa-i ajute in timpul verii la proiectele pe care le deruleaza. Munca incepe de obicei in luna mai, chiar inainte ca testoasele sa vina pe mal pentru a-si depune ouale in nisip, si continua pana in octombrie, cand din oua ies puii de testoasa care incearca apoi sa ajunga in siguranta in mare. Voluntarii trebuie sa plateasca (aproximativ 185 USD), sa-si acopere singuri cheltuielile si sa se dedice proiectului aflat in derulare in acea luna, timp in care vor munci intre sapte si opt ore pe zi, sase zile pe saptamana.

Voluntarii ajuta la monitorizarea cuiburilor, la mentinerea curateniei de pe plaje si la informarea turistilor in legatura cu testoasele si conditiile de care acestea au nevoie. Unele dintre plajele pe care le aleg testoasele sunt si cele preferate de turisti, avand nisip fin si din belsug. Fara indoiala ca aceasta munca merita facuta, ajutand atat la protejarea animalelor salbatice din Cefalonia, cat si la intelegerea mai adanca a sistemelor ecologice ale acesteia.

 
Vizitezi Cefalonia?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Cefalonia

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Cefalonia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Cefalonia:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Cefalonia obiective turistice, Ce poti vizita in Cefalonia, Top obiective Cefalonia, Top atractii Cefalonia, Cefalonia locuri de vizitat, Locuri de vizitat Cefalonia, Locuri de vizitat in Cefalonia, Cefalonia atractii turistice, Cefalonia de vizitat, De vizitat in Cefalonia, Ce vizitam in Cefalonia, Top atractii turistice Cefalonia, Top obiective turistice Cefalonia, Cefalonia ghid turistic, Calatorii in Cefalonia.