Catedrala din Cefalu, obiective turistice Cefalu

Catedrala, Cefalu

Obiective turistice Cefalu

Legenda spune ca ea a fost construita de catre Roger al II-lea, imparatul roman al Siciliei din secolul al XII-lea, care, dupa ce a supravietuit unui naufragiu petrecut in imediata apropiere a orasuiui, a jurat Fecioarei ca-i va inalta o biserica, in semn de multumire pentru ca i-a salvat viata.

Initial, aceasta cladire trebuia sa fie eel mai important lacas religios la Siciliei, fiind proiectat ca un panteon pentru urmasii normanzi ai lui Roger al II-lea. Nici unul dintre aceste doua proiecte nu a fost realizat.

Interiorul catedralei este la fel de simplu ca si exteriorul, mare parte a ramas neschimbat pentru mai bine de 800 de ani. De remarcat impresionantul tavan din lemn si capitelurile cu influence arabe, acestea din urma fiind adevarate exemple de arhitectura Sicilian normando-romanesca.

Hristos Pantocrater, renumita fresca mozaicata ce impodobeste absida dateaza din anul 1148, devenind astfel cea mai veche reprezentare a lui "Hristos bine-cuvantand" din Sicilia, imagine preluata apoi pe intreg teritoriul insulei.

Bilete de avion spre Cefalu:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne