Fortareata din Chios din Chios, obiective turistice Chios

Fortareata din Chios

Obiectiv turistic din Chios

Contrastand cu aceste sate de mici dimensiuni, orasul Chios are 25.000 de locuitori si este genul de port aglomerat tipic pentru capitalele insulelor grecesti.

Elementul dominant al portului este fortareata, din care unele parti sunt realizate in perioada bizantina, constructia fiind renovata si extinsa in 1261, cand genovezii au preluat controlul asupra Chiosului.

Intre zidurilor sale se afla o moschee si un cimitir turcesti, ruinele unei bai publice si ale unor locuinte vechi de cateva secole.

La intrarea in castel se gaseste Muzeul Justiniana, care expune arta religioasa, inclusiv icoane, fresce, mozaicuri si sculpturi in lemn.

In orasul Chios mai exista si un Muzeu Bizantin, care este, in acelasi timp, si muzeu arheologic, dar si Muzeul Philip Argenti (Odos Korai nr. 2, Inchis duminica, S), muzeu de arte si mestesuguri populare in care sunt expuse si portrete ale membrilor familiei Argenti, una dintre cele mai puternice din insula.

 
Bilete de avion spre Chios:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Fortareata din Chios:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne