Obiective turistice Chios, Grecia
Home Orase Obiective turistice Chios, Grecia

Obiective turistice Chios, Grecia

 

In ciuda atractiilor evidente de pe cuprinsul ei plin de vai verzi si fertile si de dealuri din nord - Muntele Pellinaion Oros are 1.297 m inaltime Chios este surprinzator de putin vizitata.

Acest lucru face din ea insula ideala pentru cei care doresc o calatorie mai aventuroasa, in care sa vada viata greceasca autentica si in care sa fie intampinati cu adevarata ospitalitate greceasca.

Cea din urma poate constitui o mare surpriza, deoarece grecilor le place sa aiba grija de oaspetii lor intr-un mod extrem de generos.

Intinsa Insula Chios, lunga de 47 km de la nord la sud, este cunoscuta drept Insula Masticului, datorita faptului ca mare parte din prosperitatea sa este generata de rasina obtinuta din arborii de mastic de aici.

Aceasta substanta lipicioasa si versatila era candva la mare cautare, fiind o excelenta baza pentru vopsele, vemisuri, cosmetice si medicamente, fiind folosita si in prezent la fabricarea gumei de mestecat si a unui tip de lichior.

Chios are o multime de cranguri de portocali, in trecut fiind si un infloritor centru al comertului maritim, asa ca nu este deloc surprinzatoare existenta unor vile minunate in orasul Chios, chiar daca, din pacate, cele mai multe dintre acestea au fost distruse de un cutremur devastator petrecut in 1881.

Atractii turistice Chios

Tag: Obiective turistice Chios, Atractii turistice Chios, De vizitat in Chios, Ce vizitam in Chios, Top atractii turistice Chios, Top obiective turistice Chios, Ghid turistic Chios.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne