Obiective turistice Ciudad Rodrigo, Spania
Home Orase Obiective turistice Ciudad Rodrigo, Spania

Obiective turistice Ciudad Rodrigo, Spania

 

Asezat pe un limb geografic, orasul fortificat Ciudad Rodrigo este unul dintre incantatoarele secrete ale nordului Spaniei, purtand parfumul istoriei fara sa fi fost afectat de turismul masiv. Lucrurile se schimba odata cu noile legaturi pe autostrada catre Oporto, in Portugalia, si catre Valladolid. El reinvie in fiecare an odata cu inceputul sezonului coridelor, in timpul carnavalului din februarie, cand encierro - cei care alearga taurii - iau in stapanire strazile.

Regiunea agricola inconjuratoare este fara indoiala prospera - poti ghici asta mai repede din dubioasa specialitate a orasului, elfarinato, un carnat facut din faina si untura, mancat in general cu oua prajite. Cu ani in urma, acesta era surclasat de tocanita de soparla verde, dar statutul ei de specie protejata a scos-o din meniu. Un sir de palate amintesc de trecutul ilustru al orasului.

Numele sau a fost luat dupa contele Rodrigo Gonzalez Giron, care l-a refacut dupa ce i-a gonit pe mauri in secolul al XII-lea. In anul 1812, ducele de Wellington a cucerit Ciudad Rodrigo din mainile lui Napoleon dupa un asediu sangeros. Pozitia strategica a orasului la frontiera este simbolizata de masivele ziduri de aparare. Exista mai multe scari care urmeaza calea santinelei, lunga de 1,6 km - catre privelisti foarte frumoase.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Ciudad Rodrigo

Tag: Obiective turistice Ciudad Rodrigo, Atractii turistice Ciudad Rodrigo, De vizitat in Ciudad Rodrigo, Ce vizitam in Ciudad Rodrigo, Top atractii turistice Ciudad Rodrigo, Top obiective turistice Ciudad Rodrigo, Ghid turistic Ciudad Rodrigo.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne