Obiective turistice Cluj Napoca, de vizitat in Cluj Napoca, Romania
Home / Orase / Obiective turistice Cluj Napoca, Romania

Obiective turistice Cluj Napoca, Romania

 
 

Inconjurat de sapte dealuri, Cluj-Napoca este inima culturala si economica a Transilvaniei. Centrul sau istoric este atat de mic, incat poate fi strabatut intr-o ora. Cu toate acestea, aici gasesti atat de multe minunatii care te vor face sa petreci in Cluj-Napoca trei-patru zile bune.

Primul nume al orasului a fost dat de sasi si facea referire la pozitia sa adapostita si inaccesibila - Castrum Clus (Castrul Inchis). Ulterior, ungurii din zona i-au spus Kolozsvar, iar sasii l-a numit mai tarziu Klausenburg. Numele corect al oraslui este Cluj-Napoca si provine de la colonia romana care a existat aici in secolul al II-lea dupa Hristos.

Clujul, cum ii spun majoritatea romanilor, adaposteste numeroase cladiri de epoca. In centrul sau se gasesc case medievale cu ziduri masive si curti largi, iar strazile sunt atat de inguste incat cu greu iti poti imagina ca doua masini pot trece una pe langa alta.

Locurile care merita vazute se gasesc in perimetrul format din Piata Avram Iancu si Piata Stefan cel Mare (est), Strada Petru Maior (vest), raul Somes (nord) si Strasa Avram Iancu (sud).

 
Vizitezi Cluj Napoca?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Cluj Napoca

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Cluj Napoca:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Cluj Napoca:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Cluj Napoca obiective turistice, Ce poti vizita in Cluj Napoca, Top obiective Cluj Napoca, Top atractii Cluj Napoca, Cluj Napoca locuri de vizitat, Locuri de vizitat Cluj Napoca, Locuri de vizitat in Cluj Napoca, Cluj Napoca atractii turistice, Cluj Napoca de vizitat, De vizitat in Cluj Napoca, Ce vizitam in Cluj Napoca, Top atractii turistice Cluj Napoca, Top obiective turistice Cluj Napoca, Cluj Napoca ghid turistic, Calatorii in Cluj Napoca.