Obiective turistice Cluj Napoca, atractii turistice Cluj Napoca, Traveleuropa.ro
  Orase Obiective turistice Cluj Napoca, Romania

Obiective turistice Cluj Napoca

Publicat la: 2011-09-12
Obiective turistice Cluj Napoca din Romania

Inconjurat de sapte dealuri, Cluj-Napoca este inima culturala si economica a Transilvaniei. Centrul sau istoric este atat de mic, incat poate fi strabatut intr-o ora. Cu toate acestea, aici gasesti atat de multe minunatii care te vor face sa petreci in Cluj-Napoca trei-patru zile bune.

Primul nume al orasului a fost dat de sasi si facea referire la pozitia sa adapostita si inaccesibila - Castrum Clus (Castrul Inchis). Ulterior, ungurii din zona i-au spus Kolozsvar, iar sasii l-a numit mai tarziu Klausenburg. Numele corect al oraslui este Cluj-Napoca si provine de la colonia romana care a existat aici in secolul al II-lea dupa Hristos.

Clujul, cum ii spun majoritatea romanilor, adaposteste numeroase cladiri de epoca. In centrul sau se gasesc case medievale cu ziduri masive si curti largi, iar strazile sunt atat de inguste incat cu greu iti poti imagina ca doua masini pot trece una pe langa alta.

Locurile care merita vazute se gasesc in perimetrul format din Piata Avram Iancu si Piata Stefan cel Mare (est), Strada Petru Maior (vest), raul Somes (nord) si Strasa Avram Iancu (sud).

 

Harta obiective turistice Cluj Napoca - Long: 23.599899, Lat: 46.777199

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Cluj Napoca, atractii turistice Cluj Napoca, de vizitat in Cluj Napoca, obiective Cluj Napoca, atractii Cluj Napoca, turism Cluj Napoca.