Ghar Dalam Birzebbuga din Coastele insulei Malta, obiective turistice Coastele insulei Malta

Ghar Dalam Birzebbuga

Obiectiv turistic din Coastele insulei Malta

La mica distanta de Birzebbuga, venind dinspre Marsaxlokk, se afla vestitele pesteri numite Ghar Dalam, in care s-au gasit fosile de animale disparute, elefanti, cerbi, ursi si hipopotami pitici. Fosilele au fost gasite in straturile profunde ale pesterii; in straturile superioare s-au gasit resturi umane care sugereaza ca pestera a fost locuita in perioada neoliticului.

Ceramica si armele descoperite aici dateaza din mileniul 5000 i.H. Schelete reconstituite ale catorva animale pot fi vazute in micul muzeu al pesterii. Ca si asezarea vecina Marsaxlokk, Birzebbuga este un sat de pescari.

Plaja frumoasa, de nisip, pitorescul locurilor si hotelurile confortabile de pe malul marii fac din aceasta asezare o cautata statiune turistica.

Coborand din Birzebbuga spre sud, pe tarm, se ajunge la alte pesteri pe care valurile marii le-au sapat in calcarul moale al tarmurilor, Ghar Hassan, pesterile lui Hassan. Se spune ca aici traia odinioara un sarazin, pe nume Hassan, impreuna cu haremul sau. Iubitorii speologiei vor aprecia stalactitele si stalagmitele care impodobesc pesterile.

 
Bilete de avion spre Coastele insulei Malta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Ghar Dalam Birzebbuga:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne