Ghar Dalam Birzebbuga din Coastele insulei Malta, obiective turistice de vizitat in Coastele insulei Malta

Ghar Dalam Birzebbuga, Coastele insulei Malta

Vacanta in Coastele insulei Malta?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

La mica distanta de Birzebbuga, venind dinspre Marsaxlokk, se afla vestitele pesteri numite Ghar Dalam, in care s-au gasit fosile de animale disparute, elefanti, cerbi, ursi si hipopotami pitici. Fosilele au fost gasite in straturile profunde ale pesterii; in straturile superioare s-au gasit resturi umane care sugereaza ca pestera a fost locuita in perioada neoliticului.

Ceramica si armele descoperite aici dateaza din mileniul 5000 i.H. Schelete reconstituite ale catorva animale pot fi vazute in micul muzeu al pesterii. Ca si asezarea vecina Marsaxlokk, Birzebbuga este un sat de pescari.

Plaja frumoasa, de nisip, pitorescul locurilor si hotelurile confortabile de pe malul marii fac din aceasta asezare o cautata statiune turistica.

Coborand din Birzebbuga spre sud, pe tarm, se ajunge la alte pesteri pe care valurile marii le-au sapat in calcarul moale al tarmurilor, Ghar Hassan, pesterile lui Hassan. Se spune ca aici traia odinioara un sarazin, pe nume Hassan, impreuna cu haremul sau. Iubitorii speologiei vor aprecia stalactitele si stalagmitele care impodobesc pesterile.

Ghiduri de calatorie Coastele insulei Malta:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Coastele insulei Malta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Ghar Dalam Birzebbuga:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!