Golful Saint Paul din Coastele insulei Malta, obiective turistice Coastele insulei Malta

Golful Saint Paul

Obiectiv turistic din Coastele insulei Malta

Se spune ca, in anul 60, Sf. Pavel a naufragiat pe unul din cele doua ostroave stancoase din golf. Amintirea acestui eveniment este perpetuata de statuia sfantului, asezata pe cea mai mare dintre insulite, Selmunett.

Pe tarmul Maltei se intinde satul de pescari St. Paul, aparat de turnul Wignacourt, construit in primul deceniu al secolului 17.

Biserica St. Paul, la marginea satului, a fost construita in sec. 16. Biserica Intampinarii Sf. Pavel se afla langa Bur Marrad, pe drumul spre Mosta, si a fost construita in sec. 17 pe locul unde traditia spune ca ar fi fost vila guvernatorului roman Publius.

Pe drumul de coasta, credinciosii pot vizita Ghajn Rasul (Fantana Apostolului), unde se spune ca Sfantul a savarsit o minune, facand sa tasneasca apa din stanca, pentru a astampara setea corabierilor cu care naufragiase. Golful St. Paul este un adevarat rai al turismului si al sporturilor.

Desi plajele sunt in general mici si stancoase, s-au construit aici nenumarate hoteluri, ale caror piscine ii consoleaza pe vizitatori de lipsa nisipului.

In golf se practica sporturi nautice.

 
Bilete de avion spre Coastele insulei Malta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Golful Saint Paul:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne