Grota Albastra din Coastele insulei Malta, obiective turistice Coastele insulei Malta

Grota Albastra

Obiectiv turistic din Coastele insulei Malta

Se poate ajunge aici fie cu masina inchiriata, fie cu transportul in comun. La cativa kilometri mai departe pe malul marii, in golful minuscul Wied iz-Zurrieq, barcile viu colorate ale localnicilor asteapta turistii dornici sa faca o plimbare pe mare ca sa vada numeroasele pesteri care strapung falezele, intre care cea mai frumoasa e numita Blue Grotto.

Mai mica decat pestera cu acelasi nume de la Capri, Grota Albastra uimeste vizitatorii cu aceeasi culoare intensa, iscata in apa marii de lumina care patrunde printr-o deschidere nu prea mare. Legenda locului spune ca in pestera traiau in vechime sirene care duceau marinarii la pierzanie, atragandu-i cu cantecele lor.

In satul Zurrieq, din apropiere (3 km), putem vedea picturi de Mattia Preti in Biserica Sf. Ecaterina. Palatul Armeria a fost utilizat pe vremuri ca depozit de arme.

Pe tarm, in continuare, la vreo doi kilometri departare de Grota Albastra, se afla templul preistoric Mnajdra. Zona limitrofa este punct de atractie pentru inotatori, care se pot bucura de cele doua bazine naturale de la Ghar Lapsi.

 
Bilete de avion spre Coastele insulei Malta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Grota Albastra:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne