Marsaxlokk din Coastele insulei Malta, obiective turistice Coastele insulei Malta

Marsaxlokk

Obiectiv turistic din Coastele insulei Malta

Marsaxlokk bay este un golf vast, un loc de debarcare pentru invadatorii care au acostat pe Malta in decursul istoriei.

A fost primul golf ales de flota turceasca, in Marele Asediu, in 1565; alungati nu de oameni, ci de vantul vrajmas, turcii s-au abatut asupra Portului Mare. Norocul nu le-a suras nici cand au atacat din nou, in 1614: au fost respinsi. Dar norocul s-a schimbat la venirea lui Napoleon, care a debarcat victorios aici in 1798.

Portul, foarte pitoresc, este plin de barcile de pescuit specifice locului, numite luzzu: vopsite in culori vii, ele au desenati la prova ochii lui Horus, antica mostenire feniciana, care vad pericolele si protejeaza barca. Marsaxlokk este cel mai mare sat de pescari din Malta si, in acelasi timp, statiune de vacanta. Targul de pe faleza ofera vizitatorilor produse locale, intre care vestita dantela de Malta.

Pe drumul spre Birzebbuga poate fi vazut Turnul Sfantului Lucian, construit in 1610, de unde localnicii au respins atacul turcesc din 1614.

 
Bilete de avion spre Coastele insulei Malta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Marsaxlokk:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne