Se Nova si Sao Salvador din Coimbra, obiective turistice Coimbra

Se Nova si Sao Salvador

Obiectiv turistic din Coimbra

Sunt inghesuite intre cladirile academice; cu toate acestea, o scurta plimbare in josul dealului te duce la cu mult mai interesanta Catedrala Veche sau Se Velha. Aceasta structura minunat de sobra, la origini in stil romanic, dateaza din 1140, facand-o cea mai veche catedrala a Portugaliei.

Desenul auster este opera a doi francezi. Dale siciliene din secolul al XVI-lea si arce elegante in stil manuelin deasupra transep-tului ofera greutate vizuala interiorului din stanca altminteri gol. Punctul central este flamboaianta decoratiune de altar, in stil gotic, scoasa in relief in intregime si cu culori vii, proiectata de mesterii flamanzi Olivier de Gand si Jean d'Ypres.

Capela din partea dreapta, Capela do Sacramento, contine lucrari renascentiste ale lui Joao de Ruao: figurine sculptate ale lui Christos si ale discipolilor lui, cei patru evanghelisti si Maria cu Pruncul Isus. Un incantator claustru in partea dreapta a naosului, din secolul al XIII-lea, construit la un nivel mai inalt decat restul bisericii, ofera o imagine neobisnuita a cladirilor universitatii din varful dealului de deasupra.

De aici, magazinele cu suvenire care vand distinctele obiecte ceramice albastru cu alb ale Coimbrei semnaleaza drumul in jos catre poalele dealului prin Quebra-Costas. Avand in vedere ca aceasta reprezinta calea principala de acces pentru pietoni la universitate, ea alimenteaza in egala masura nevoile studentilor sub forma magazinelor cu carti, magazinelor cu discuri si cafenelelor cu acces la internet. Cele mai bune magazine de moda si lucruri diverse ale Coimbrei se aliniaza la strada larga pentru pietoni de la poale, Rua Ferreira Borges.

 
Bilete de avion spre Coimbra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Se Nova si Sao Salvador:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne