Universidade de Coimbra din Coimbra, obiective turistice Coimbra

Universidade de Coimbra

Obiectiv turistic din Coimbra

Avand o infatisare de fortareata, universitatea din varful dealului cere energie si muschi ai gambei buni pentru a ajunge la ea din orasul de la poale. Urcusul clasic se face pe intinderea treptelor care iti rup spinarea, Quebra-Costas, la care se ajunge prin Arco de Almedina, un portal vechi maur; cu toate acestea, s-ar putea sa doresti sa o pastrezi pentru coborare si sa urci pe panta mai domoala din Couraca de Lisboa.

In inima universitatii se afla o structura in forma de U care si-a inceput existenta ca o fortareata maura in secolul al X-lea. Dimensiunea si robustetea colosale au fost proiectate sa simbolizeze puterea califatului din Cordoba, primul centru al dominatiei maure din Peninsula Iberica.

In 1130, primul rege al Portugaliei, Alfonso Henriques, a ales sa se mute aici de la Guimaraes, iar aceasta a devenit astfel palatul regal, Paco Real. Resedinta regala cea mai veche a Portugaliei a fost locuita in mod regulat pana in secolul al XV-lea, cand a fost abandonata.

Si-a asumat identitatea actuala doar ca parte a universitatii, in 1537. Numeroase modificari au fost facute de-a lungul anilor, atribuindu-i trasaturi manue-line si baroce. Cu toate acestea este surprinzator intr-o zi de iarna sa vezi studenti asezati pe bancile din lemn in salile de lectura; singurele schimbari din ultimul aproximativ un secol par a fi adaugarea incalzitoarelor electrice.

Dupa intrarea in curtea principala din monumentala piata Praca da Porta Ferrea, te vei afla fata in fata cu Gerais (Scoala de Drept), Capela de Sao Miguel si, in partea stanga, in departare, locul cel mai important al universitatii, biblioteca, sau Biblioteca Joanina. Galeria cu colonade din partea ta dreapta, Via Latina, a fost construita la sfarsitul secolului al XVIII-lea pentru a imbunatati accesul in Sala dos Capelos si Sala do Exame Privado, in stil manuelin.

Camerele sunt inchise publicului cand au loc ceremoniile universitare. Sala dos Capelos este o sala vasta si impunatoare cu un tavan pictat de Jacinto da Costa si o galerie cu portrete regale destul de intepenite. Nu rata balconul de unde privelistile se vad pana departe peste oras si dincolo de acesta.

 
Bilete de avion spre Coimbra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Universidade de Coimbra:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne