Obiective turistice Coimbra, Portugalia
Home Orase Obiective turistice Coimbra, Portugalia

Obiective turistice Coimbra, Portugalia

 

Coimbra, al treilea oras ca marime al portugaliei, a fost prima capitala a tarii si a ramas o resedinta regala pentru multe secole inainte ca puterea sa se mute la Lisabona.

Caracterul vibrant al orasului isi trage energia si viata de la studentii si traditiile Universitatii din Coimbra, cea mai veche si mai prestigioasa a tarii.

Grupuri de studenti se plimba imbracati in capelelor negre si involburate, iar insasi universitatea, in stil renascentist, incoroneaza dealul, care este centrul geografic al orasului.

Dedesubt, marginind raul Mondego, se desfasoara un oras provincial tipic din nordul Portugaliei - strazile vechi si inguste, pe care merg acum doar pietonii, si marginile condimentate cu blocuri de apartamente. De-a lungul raului se afla doua manastiri importante si drumul catre sud spre Conimbriga, impreuna cu o asezare infloritoare.

De asemenea, in aceasta directie se gasesc dealurile Serra da Lousa care marginesc capatul vestic al masivului Serra da Estrela. Cu toate ca a castigat in popularitate ca un refugiu natural, este inca pusa in umbra de mult mai faimoasa padure din Bucaco si de statiunea climaterica invecinata de la Luso, ambele la nord de Coimbra.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Coimbra

Tag: Obiective turistice Coimbra, Atractii turistice Coimbra, De vizitat in Coimbra, Ce vizitam in Coimbra, Top atractii turistice Coimbra, Top obiective turistice Coimbra, Ghid turistic Coimbra.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne