Glendalough din Comitatul Wicklow, obiective turistice Comitatul Wicklow

Glendalough, Comitatul Wicklow

Obiective turistice Comitatul Wicklow

La Visitor Centre, aflat langa parcarea de pe malul Lacului Superior, in inima muntilor, intr-o ambianta marcata de paduri, pasuni, rauri si lacuri, exista acest sit monastic secular, intemeiat de Sf. Coemhghein ("nascut bine") al carui nume, anglicizat, a devenit Kevin.

Originar dintr-o familie nobila, s-a retras aici la inspiratia divina, pentru a medita. Legenda spune ca se ruga cu spatele sprijinit de cate un stejar, cu bratele deschise in crace, atat de linistit, ca pasarile nu pregetau sa se aseze pe bratele sale.

Astfel, a fost socotit ocrotitor al pasarilor. in jurul lui s-au strans cativa emuli care au intemeiat la 570 manastirea, devenita Ioc de pelerinaj dupa moartea sa, cand au aparut si alte lacasuri.

Se viziteaza vestigiile Catedralei, cateva biserici si un turn rotund care a servit ca loc de veghe, de adapost si clopotnita. Are 30 m inaltime iar intrarea este la 3,6 m fata de sol.

Pe malul Lacului Superior, Upper Lake, se viziteaza Reefert Church, biserica in care se afla criptele regilor celti, si St. Kevin's Cell, chilia sfantului.

Langa Lower Lake este St. Mary's Church. Regiunea fiind bogata in plumb si argint, un mic muzeu are ca tema istoria mineritului.

Bilete de avion spre Comitatul Wicklow:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Glendalough:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne