Top obiective si atractii turistice de vizitat in Conimbriga.
Home Orase Obiective turistice Conimbriga, Portugalia

Conimbriga, Portugalia

Locuita in perioada neolitica, apoi de celti si, in cele din urma, de romani, Conimbriga este asezarea romana cea mai mare si mai importanta a Portugaliei. Se intinde la 15 km sud de Coimbra intr-un decor rural compus din maslini si paduri - una peste alta, o excursie plina de satisfactii.

Sufixul celtic "briga" arata importanta asezarii existente atunci cand romanii au sosit in 138 I.Chr., insa abia in timpul domniei imparatului Augustus din primul secol al erei noastre Conimbriga a inflorit cu adevarat, dezvoltand bai publice, un forum si un apeduct, precum si vile grandioase.

A devenit un punct de oprire prosper pe drumul dintre Lisabona si Braga. In secolul al III-lea, romanii au construit un zid protector pentru a se apara de amenintarea barbarilor, insa svabienii au reusit sa deschida o bresa in el in 468.

Romanii au inceput sa abandoneze in mod gradual zona; prin secolul al VIII-lea, Conimbriga era deja parasita, permitand Coimbrei sa creasca in putere si dimensiune.

VelTravel

Obiective turistice Conimbriga

Tag: Obiective turistice Conimbriga, Atractii turistice Conimbriga, De vizitat in Conimbriga, Ce vizitam in Conimbriga, Top atractii turistice Conimbriga, Top obiective turistice Conimbriga, Ghid turistic Conimbriga.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne