Christiania din Copenhaga, obiective turistice Copenhaga

Christiania, Copenhaga

Obiective turistice Copenhaga
Vacanta in Copenhaga?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

E, sa zicem, un cartier a orasului - fiindca ocupa o anumita zona, bine delimitata - dar e mult mai mult decat atat: e o comunitate ciudata, cu un statut incert, semi-legal, pe jumatate autonoma, cu o existenta tolerata, dar nereglementata… o ciudatenie, ce mai! Christiania are o populatie de vreo 1.000 de locuitori, alcatuita din oameni care, incepand cu anii 1970, au ocupat - fara forme, cum s-ar zice - o zona cu cazarmi dezafectate si alte constructii de acest gen.

S-au asezat aici si au ridicat ori renovat constructii, facandu-si un orasel al lor. Christiania are baruri, restaurante si sali de concert, e pietonala, cu pasaje inguste - mai mult carari decat strazi - printre o multime de cladiri viu colorate, desavarsita ilustrare a spiritului boem al zonei.

Evident, e un vesnic subiect de controversa, dorinta de a pune ordine in lucruri intrand in contradictie cu amintitul spirit boem si cu traditia veche deja de 4 decenii, iar la ora actuala se poarta discutii pentru a pune lucrurile la punct. Ce va iesi, vom vedea.

Bilete de avion spre Copenhaga:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Christiania:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne