Palatul Achilleion din Corfu, obiective turistice Corfu

Palatul Achilleion, Corfu

Obiective turistice Corfu

Pentru vizitatorii pasionati de arhitectura, prima oprire la sud de orasul Corfu ar trebui sa fie Palatul Achilleion. "O cladire monstruoasa", dupa parerea scriitorului britanic Lawrence Durrell, care si-a petrecut o parte din tinerete pe Insula Corfu, impreuna cu fratele sau naturalist Gerald.

Trebuie spus ca aceasta constructie nu este pe gustul oricui, din cauza numeroaselor stiluri pe care le imbina. Dar nimeni nu ii poate nega unicitatea.

Achilleionul a fost construit in anul 1891 pentru imparateasa Elisabeta de Austria, sotia imparatului Franz Joseph. Elisabeta si-a folosit noul palat drept refugiu in fata dificultatilor cu care se confrunta la Curtea habsburgica, una dintre acestea fiind infidelitatile sotului ei.

Un alt motiv de durere fusese sinuciderea de la Mayerling al celui de-al doilea fiu al sau, arhiducele Rudolph. Elisabeta a cerut ca proiectul sa fie realizat de un arhitect italian care ii impartasea admiratia pentru Ahile, eroul Razboiului Troian.

Palatul este astfel denumit in cinstea acestuia, Ahile fiind personajul a nenumarate statui si picturi care impodobesc gradina si palatul. Gradina este extraordinar de frumoasa si profita de climat pentru a genera o nebunie de culori, cu terase care coboara catre coasta si ofera privelisti uluitoare asupra acesteia.

O parte din mobilierul original se pastreaza si astazi in interior, desi dupa asasinarea Elisabetei din 1898 palatul a ramas gol timp de noua ani, pana cand a fost cumparat de Kaiserul Wilhelm al II-lea.

Bilete de avion spre Corfu:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palatul Achilleion:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne