Obiective turistice Corfu, de vizitat in Corfu, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Corfu, Grecia

Obiective turistice Corfu, Grecia

 
 

Insula Corfu este situata in apropierea Italiei la vest si la est aproape de Albania, aceste 2 tari avad o influenta destul de mare asupra insulei, de-a lungul anilor insula fiind influentata si de alte cateva culturi straine.

Ca urmare, insula a dobandit un farmec nonconformist. Corfu este singurul loc din Grecia in care se joaca cricket, mostenire ramasa din zilele influentei britanice.

Numele grecesc al insulei este Kerkira, lucru pe care este bine sa il retii daca te indrepti intr-acolo cu feribotul sau cu autobuzul.

Numele Kerkira provine din Corcyra, care a fost fiica unui zeu al raurilor, Asopos. Marele zeu al marii, Poseidon, s-a indragostit de ea si a adus-o pe aceasta insula, pe care apoi a numit-o cu numele fetei.

Numele Corfu este versiunea italiana a cuvantului kotyphai din greaca veche, insemnand (dealurile), dar care nu se referea la nordul muntos al insulei, ci la cele doua varfuri mai inalte din orasul Corfu, si unde au fost ridicate Vechea Fortareata si Noua Fortareata.

In perimetrul orasului modern Corfu exista dovezi ca zona a fost locuita de oameni inca de acum 40.000 de ani, intr-o perioada in care insula era legata de continent Fertilitatea, marimea si frumusetea naturala a acestei insule au contribuit la dezvoltarea ei, iar in perioada Razboaielor Persane ajunsese atat de puternica incat doar flota trimisa de atenieni impotriva persilor era mai mare decat cea trimisa de aici.

Corfu a ramas o mare putere greceasca, si nu este deloc surprinzator ca a fost atat de jefuita de romani si de multe alte puteri de-a lungul secolelor.

Ca urmarea a ocupatiei pe care au exercitat-o aici intre anii 1386 si 1787, venetienii au avut cel mai mare impact asupra insulei, atat cultural, cat si arhitectonic.

Acest lucru inseamna ca influenta turceasca, atat de puternica in alte parti ale Greciei, aici este una neglijabila. Strazile orasului Corfu, marginite de case inalte cu balcoane din fier forjat si cu obloane la ferestre, seamana cu strazile din orasele italiene tipice, amintind in mod ciudat chiar de Venetia.

Insula Corfu este impartita intre nordul muntos si sudul asezat la o altitudine mai joasa, intre cele doua existand o campie plata si fertila, atat de plina de verdeata incat aici exista unicul teren de golf din Corfu.

Cele mai multe constructii cu destinatie turistica se afla in nord-estul insulei, intinzandu-se catre nord de orasul Corfu, iar de jur imprejurul acesteia exista o multime de plaje excelente.

Desi are taverne grecesti pe stradutele dosnice, desi sarbatoreste Pastele cu inca si mai multa exuberanta decat restul Greciei (incearca sa prinzi aici momentul in care se sparge vesela, in dimineata din Duminica Paslelui), orasul vadeste influente foarte puternice in privinta arhitecturii, influente ce amintesc de britanici, de francezi si de italieni.

 
Vizitezi Corfu?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Corfu

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Corfu:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Corfu:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Corfu obiective turistice, Ce poti vizita in Corfu, Top obiective Corfu, Top atractii Corfu, Corfu locuri de vizitat, Locuri de vizitat Corfu, Locuri de vizitat in Corfu, Corfu atractii turistice, Corfu de vizitat, De vizitat in Corfu, Ce vizitam in Corfu, Top atractii turistice Corfu, Top obiective turistice Corfu, Corfu ghid turistic, Calatorii in Corfu.