Obiective turistice Corint, Grecia
Home Orase Obiective turistice Corint, Grecia

Obiective turistice Corint, Grecia

 

Canalul Corint (Korinthos) ofera una dintre cele mai impresionante privelisti din Grecia. Cu ceva noroc, te-ai putea afla acolo exact cand, printre peretii sai ingusti si abrupti care strabat intreaga distanta dintre Golful Corint si Marea Egee, trece cate o nava.

Imparatul roman Nero (37-68 d.Hr.) a fost primul care a luat in calcul ideea de a taia un canal prin istmul Corint, astfel incat navele sa poata naviga din Italia in Marea Egee fara sa mai ocoleasca Peloponesul. Nero insusi a realizat primele sapaturi in mod simbolic, cu ajutorul unei lopeti de argint, dar lucrarile n-au mai fost finalizate.

Corabiile an continuat sa intre in Golful Corint si sa-si descarce acolo marfurile, care erau apoi transportate 6 km pe uscat pana la navele care asteptau de cealalta parte a istmului, totul pentru a nu trebui sa riste un voiaj periculos, in ape furtunoase.

Abia in 1893, dupa lucrari ce au durat 12 ani, Canalul Corint, lat de 23 m, a fost gata, navele putand naviga fara oprire pana la Pireu. Canalul este folosit si astazi, desi nu la fel de des, deoarece cargourile de mari dimensiuni nu se pot furisa printre peretii acestuia.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Corint

Tag: Obiective turistice Corint, Atractii turistice Corint, De vizitat in Corint, Ce vizitam in Corint, Top atractii turistice Corint, Top obiective turistice Corint, Ghid turistic Corint.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne