Obiective turistice Corsica, de vizitat in Corsica, Franta
Home / Orase / Obiective turistice Corsica, Franta

Obiective turistice Corsica, Franta

 
 

Probabil cel mai bun mod de a absorbi mireasma regiunii Corsica este sa savurezi pe inserat un aperitiv pe terasa unei cafenele si sa contempli passagiata, pe masura ce localnicii isi fac plimbarea de seara, salutandu-si vecinii.

Asemenea dialectului corsican, acest obicei este mai degraba italian decat francez, dar Corsica este mult prea independenta pentru a fi descrisa in vreunul dintre acesti doi termeni. Insula a devenit provincie franceza din 1769, dupa cateva secole in care s-a aflat cand sub controlul Genovei, cand al Pisei.

In secolul al XVIII-lea s-a bucurat chiar de o scurta (si evocata nostalgic) perioada de autonomie, sub conducerea eroului national Pasquale Paoli. Uneori, luptele separatiste violente si dispretul fata de interventia straina (inclusiv franceza) au facut ca aceasta zona sa se dezvolte abia de curand ca destinatie turistica.

Cea de-a treia insula din Marea Mediterana ca marime, Corsica este un loc salbatic si frumos, corect descris ca un munte in mare. Linia coastei este impresionanta, cu creste neregulate, plaje minunate si apa nepoluata. Unele parti sunt acum statiuni complet dotate cu imense porturi de agrement, sporturi acvatice de toate felurile si avand o agitata viata de noapte.

Porturi costiere precum Ajaccio, Bastiasi Bonifacio sunt la fel de pline de viata si de culoare ca oriunde in alta parte in Mediterana.

Insa exista si o gramada de golfulete izolate si de plaje pustii gata sa fie descoperite, iar muntii sunt un paradis al drumetiilor si al iubitorilor de natura. De asemenea, Corsica se bucura si de o mostenire de frumoase biserici romanice, precum si de cateva monumente megalitice importante, cele mai cunoscute fiind luptatorii din piatra de la Filitosa.

Adevarata Corsica traieste in spatele fatadei costiere, unde in fiecare an ciobanii continua sa-si mute turmele de la campie spre pasunile inalte, iar festivalurile religioase sunt sarbatorite cu o pasiune medievala si cu cantece stravechi. Iar in munti si in romanticele citadele fortificate, trecutul furtunos al Insulei Corsica, plin de banditi si de vendette, nu pare niciodata prea departe.

 
Vizitezi Corsica?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Corsica

Vacanta in Corsica cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Corsica:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Corsica:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Corsica obiective turistice, Ce poti vizita in Corsica, Top obiective Corsica, Top atractii Corsica, Corsica locuri de vizitat, Locuri de vizitat Corsica, Locuri de vizitat in Corsica, Corsica atractii turistice, Corsica de vizitat, De vizitat in Corsica, Ce vizitam in Corsica, Top atractii turistice Corsica, Top obiective turistice Corsica, Corsica ghid turistic, Calatorii in Corsica.