Obiective turistice Costa Dorada, Spania
Home Orase Obiective turistice Costa Dorada, Spania

Obiective turistice Costa Dorada, Spania

 

Costa Dorada nu este una dintre cele mai atragatoare coaste ale Spaniei, insa are numeroase plaje cu nisip fin auriu (daurada) si locuri neobisnuite, ce merita vazute. Numita si Coasta de Aur a Spaniei, aceasta fasie de aproximativ 216 kilometri de coasta se afla in sudul Cataloniei este presarata cu multe sate cochete, unde ocupatia principala este pescuitul. De fapt, zona are o indelungata traditie in pescuit.

Campia dintre coasta si zona de munte se bucura de un peisaj natural expansiv, cu sate pasnice si ferme inconjurate de podgorii, plantatii de maslini, migdali si piete in aer liber.

Costa Dorada primeste anul o medie de 3,5 milioane de vizitatori, care au la dispozitie diferite activitati: sa se relaxeze la plaja sau sa viziteze obiectivele turistice din zona si din imprejurimi. De exemplu, cosmopolitanul Sitges, desprins din Barcelona, este cunoscut drept statiunea litorala a comunitatii gay, Port Aventura este o destinatie obligatorie pentru cei cu copii, iar delta raufui Ebre este cea de-a doua ca marime din Mediterana.

In plus, multe dintre orasele de pe Costa Dorada sunt construite in jurul unui castel sau al unei cetati. Cele mai multe dintre acestea sunt mici si de tip traditionalist, nefiind modernizate si urbanizate de turism. Cu toate acestea, atat orasele, cat si satele sunt prietenoase si bine dotate cu facilitati excelente pentru turisti.

Comparativ cu regiunea de coasta din nord, Costa Brava, plajele din Costa Dorada au pante mai line cu un nisip mai fin si ape cristaline turcoaz. Bineinteles, acestea sunt ideale pentru turistii care doresc sa faca plaja.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Costa Dorada

Tag: Obiective turistice Costa Dorada, Atractii turistice Costa Dorada, De vizitat in Costa Dorada, Ce vizitam in Costa Dorada, Top atractii turistice Costa Dorada, Top obiective turistice Costa Dorada, Ghid turistic Costa Dorada.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne