Catedrala Sfantul Dumitru din Craiova, obiective turistice Craiova

Catedrala Sfantul Dumitru, Craiova

Obiective turistice Craiova

Un loc aparte intre constructiile vechi il ocupa Catedrala Sfantul Dumitru, protectorul orasului Craiova, care apare si pe blazonul orasului. Ridicata pe locul unei biserici mai vechi ctitorita de boierii Craiovesti la sfarsitul secolului al XV-lea (1483) sau inceputul secolului al XVI-lea, Biserica Domneasca este considerata a fi opera lui Matei Basarab - dupa cele scrise in pisania din 1652.

Catedrala actuala Sfantul Dumitru a fost ridicata in 1889 pe locul fostei biserici distruse de cutremurul din 1840 in vatra veche a orasului, dupa planurile arhitectului francez Lecomte de Nouy. Picturile interioare au fost realizate intre anii 1907-1933.

Fosta Biserica Domneasca a devenit catedrala ortodoxa in 1940. Icoana Sfantului Dumitru a fost executata in mozaic venetian. Patrimoniul metropolitan pastreaza odoare valoroase, printre care se numara un vas bizantin datand din secolul al XV-lea - marturie a continuitatii spirituale romanesti in acest spatiu.

Bilete de avion spre Craiova:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala Sfantul Dumitru:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne