Gradina Botanica din Craiova, obiective turistice Craiova

Gradina Botanica, Craiova

Obiective turistice Craiova

Gradina Botanica a Universitatii din Craiova a fost fondata in 1952 sub conducerea stiintifica a profesorului dr. Al. Buia, profesor de botanica si mai apoi Rectorul Institutului Agronomic din Craiova. S-a constituit pe teritoriul parcului orasenesc 7 Noiembrie, acoperind circa 17 ha.

Gradina este organizata si functioneaza, la fel ca si marile gradini botanice universitare din tara si de peste hotare, cu urmatoarele sectoare: Sistematic, Provincii Floristice ale Globului, Plante cultivate, Pepiniera, Rosarium, Sere, Provinciile Floristice ale Romaniei, Plante ornamentale. Au fost create conditii ecologice adecvate pentru necesitatile speciilor provenind din diferite regiuni fitogeografice.

In sectoarele Provinciile Floristice ale Globului si Provinciile Floristice ale Romaniei micro si macrorelieful specific a fost creat prin acumulari de pamant 1,5 si 30 m, marind astfel si suprafata Gradinii. O atentie deosebita s-a acordat configuratiei terenului si mai ales avantajului de a fi traversata de la est la vest de un parau cu un debit destul de mare, suficient pentru satisfacerea nevoilor locale. Au fost create 3 lacuri cu o suprafata de aproximativ 0,3 ha.

Bilete de avion spre Craiova:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Gradina Botanica:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne