Muzeul de Arta din Craiova, obiective turistice de vizitat in Craiova

Muzeul de Arta, Craiova

 

Muzeul de Arta (inchis lunea) din Craiova este una din putinele cladiri magnifice care au supravietuit „sistematizarii" orasului de catre Ceausescu.

Muzeul este gazduit de Palatul Jean Mihail, o cladire somptuoasa in stil neobaroc proiectata de arhitectul francez Paui Gottereau, care a construit si cladirea CEC-ului din Bucuresti. Inainte de a deveni muzeu, resedinta a avut un trecut politic animat, inclusiv ca sediu al guvernului polonez in exil in 1939.

Cladirea a fost ridicata in 1896 dupa planurile arhitectului francez Paul Gotereau. Unul din principalele puncte de interes ale muzeului este reprezentat de galeria care expune cateva din operele marelui sculptor Constantin Brancusi. Lucrarile expuse aici dateaza din prima perioada de creatie a artistului, care a urmat scoala de Arte si Meserii din Craiova.

In cele doua sali ale muzeului afectate cabinetului Constantin Brancusi sunt expuse sase lucrari: „Sarutul” - realizat in piatra in 1907, „Vitellius” - cea mai veche lucrare a sculptorului, realizata in 1898 din ghips, „Tors de femeie” - lucrare din marmura ce dateaza din 1909, „Orgoliul” - executat in 1905, „Cap de baiat” realizat in 1906, „Domnisoara Pogany”, „Scaun” si respectiv „Ecorseul” - executat in ghips in 1902.

Vizitezi Muzeul de Arta?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Craiova cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Ghiduri de calatorie Craiova:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Craiova:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul de Arta:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!