Muzeul Olteniei din Craiova, obiective turistice Craiova

Muzeul Olteniei, Craiova

Obiective turistice Craiova
Vacanta in Craiova?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Muzeul Olteniei (inchis lunea) este unul dintre cele mai cunoscute muzee ale orasului. Infiintat in 1915, muzeul este organizat in 3 sectii: etnografie, istorie si stiintele naturii. Muzeul dispune de un bogat patrimoniu ce cuprinde colectii de numismatica si arheologie precum si diverse obiecte si documente ce ilustreaza principalele evenimente istorice ale acestor meleaguri. Muzeul a fost organizat pe baza donatiilor facute in 1908.

O vizita la Muzeul Olteniei va dezvalui istoria fascinanta a zonei. Te sfatuim sa ceri un ghid care sa-ti ofere explicatii despre exponate. In ultimii 7.000 de ani, sudul Romaniei a fost supus unei multitudini de influente etnice, aici descoperindu-se cateva exemple uimitoare de schimburi culturale, precum o amuleta egipteana scoasa la lumina odata cu un mormant celtic. Colectia de ceramica preistorica are, de asemenea, cateva obiecte care iti atrag atentia.

Sectia de Etnografie a Muzeului Olteniei, stralucitoare si vesela, este inchisa pentru renovare, dar exteriorul cladirii iti va da o idee asupra felului in care arata Craiova. Este o fosta resedinta a banilor (guvernatorilor) sl dateaza din secolul al XV-lea.

Bilete de avion spre Craiova:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul Olteniei:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne