Palatul Jean Mihail din Craiova, obiective turistice Craiova

Palatul Jean Mihail

Obiectiv turistic din Craiova

„Palatul Jean Mihail” a fost realizat intre anii 1899 - 1907 de catre arhitectul francez Paul Gottereau, la cererea lui Constantin Mihail - unul dintre cei mai bogati oameni ai Romaniei din acele vremuri. Palatul era conceput pentru a servi ca locuinta particulara.

La constructia sa s-au folosit materiale de cea mai buna calitate: valoroasa stucatura, in parte aurita, luminatoarele, oglinzile venetiene, plafoanele pictate, candelabrele din cristal de Murano, coloanele, scarile din marmura de Carrara, peretii tapisati cu matase de Lyon, lambriurile, mobilierul stil, feroneria, toate dadeau incaperilor un aer de eleganta si gust rafinat.

Palatul a fost acoperit cu ardezie si dotat de la inceput cu instalatie electrica si incalzire centrala. Constantin Mihail moare in 1908, iar palatul ii va reveni fiului sau cel mic, Jean Mihail.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Craiova:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palatul Jean Mihail:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne