Agios Nikolaos din Creta, obiective turistice de vizitat in Creta

Agios Nikolaos, Creta

Vacanta in Creta?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Portul Agios Nikolaos - un important centru administrativ, cultural si de comunicatii - este una dintre cele mai dezvoltate zone turistice din Creta si chiar din intreaga Grecie. Orasul, minunat asezat in Golful Mirabello, se poate lauda nu doar cu unul, ci cu doua porturi: un incantator port pescaresc si, situat chiar in oras, un port interior care in realitate este un lac. Marginit de cafenele in aer liber, se spune ca acesta ar fi lacul in care facea baie zeita Athena.

Toate aceste atractii, si multe altele aflate in interioul si in imprejurimile orasului, il fac sa fie in perioada de varf a sezonului de vara unul dintre cele mai aglomerate locuri din Creta.

Agios Nikolaos era un loc prosper si in Antichitate, fiind portul orasului-stat Lato, aflat in interiorul insulei. A ramas port si sub conducerea venetienilor, care l-au numit Agios Nikolaos dupa numele unei biserici construite in secolele al X-lea si al XI-lea. Venetienii au mai dat nume si golfului, pe care l-au numit Mirabello (in italiana insemnand "priveliste frumoasa").

Orasul a decazut sub turci, care i-au distrus fortareata genoveza, dar in ultima parte a secolului al XIX-lea a inceput din nou sa prospere, devenind o destinatie cautata de calatori. Agios Nikolaos continua sa fie un port important, si in portul sau vei gasi pescari care isi usuca navoadele, dar si feriboturi care vin regulat aici dinspre Dodecaneze, Ciclade sau Pireu.

Ghiduri de calatorie Creta:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Creta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Agios Nikolaos:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!