Elounda din Creta, obiective turistice Creta

Elounda

Obiectiv turistic din Creta

Ca si Malia, Elounda este un amestec de antic si modern. Are o istorie lunga si bogata, dar astazi este cunoscuta in principal drept destinatie selecta de vacanta la plaja. Cele mai luxoase hoteluri ale Greciei se inghesuie pe coasta dinspre Agios Nikolaos, de-a lungul unui drum care duce catre un mic si cochet port pescaresc.
Elounda este ridicata pe situl orasului greco-roman antic Olous. Daca privesti dinspre podul care uneste Elounda si Peninsula Spinalonga, poti sa vezi ruinele aflate la mica adancime, Olous detinea unul dintre cele mai importante porturi din estul Cretei, si mai exista cel putin doua temple ramase.

Se crede ca, orasul a fost distrus in secolul al II-lea I.Hr., cand niste alunecari de teren foarte mari au facut ca numeroase zone din estul Cretei sa se scufunde in valuri, in timp ce alte parti, aflate in vestul insulei, s-au ridicat.

Pe ambele parti ale podului se gasesc vestigii ale exploatarilor de sare din perioada venetiana. Vene-tienii au fost cei care au dezvoltat Elounda, transformandu-i portul in 1579. In peninsula protectoare, care este un loc minunat daca vrei sa scapi de multimi, se afla o biserica veche, care a facut candva parte din Olousul vechi si care inca are cateva dintre frescele sale originale. De aici, daca lumina este potrivita, poti sa deslusesti unele dintre partile vechiului port scufundat in valuri.

Insula Spinalonga, aflata exact in dreptul orasului, ajuta la protejarea golfului, fiind locul in care venetienii si-au construit fortareata defensiva. Aceasta a fost atat de eficienta incat a fost ultimul loc din Creta care s-a predat in fata turcilor in 1715, cu aproximativ 40 de ani mai tarziu decat cea mai mare parte a Cretei.

Din 1903 pana in 1957, insula a fost faimoasa in intreaga Grecie drept colonie de leprosi, in care s-a dezvoltat un oras prosper. Ruinele acestuia pot fi vazute si astazi. Este un loc care te bantuie, plin de fantomele celor care si-au trait vietile pe insula in izolare fortata.

 
Bilete de avion spre Creta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Elounda:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne