Malia din Creta, obiective turistice Creta

Malia, Creta

Obiective turistice Creta

Este o statiune frematand de viata - un loc minunat pentru cei cu inima tanara. In plus, tot aici se afla si unul dintre cele mai evocatoare si mai putin vizitate situri minoice, in care se afla ruinele unui palat. Este si unul dintre cele mai bune locuri de pe coasta Cretei din care sa observi pasarile migratoare primavara si toamna.

Fauna din timpul verii se poate observa in centrul orasului, unde te poti delecta cu muzica in baruri si discoteci pana la orele diminetii. In timpul zilei, fabuloasa si prelunga plaja cu nisip de aici este locul perfect pentru adoratorii soarelui, dar se aglomereaza foarte tare. In timp ce pe plaja principala trebuie sa cauti din greu un loc liber, in apropiere de situl minoic se afla o alta plaja excelenta, care este adesea goala din cauza ca sunt foarte putini cei dispusi sa faca plimbarea de 3 km pana la ea.

Arheologii francezi lucreaza la sit de ceva vreme, dar vizitatorii se pot plimba prin mare parte a acestuia. Au fost montate inclusiv panouri informative, care te ajuta sa intelegi ce anume vezi in jurul tau.

Mai exista si un sit mortuar, denumit Chrysolakkos. Comorile descoperite in aceste morminte sunt pastrate in Muzeul Arheologic din Heraklion. Principala zona pe care trebuie sa o vezi este cea a fostului palat, construit in 1900 I.Hr., distrus in 1700 I.Hr., reconstruit, apoi distrus din nou in jurul anului 1450 I.Hr.

In timpul cataclismicei distrugeri a civilizatiei minoice din Creta. Curtea centrala constituie punctul focal, din care sa incerci sa intelegi cladirile somptuoase care te-ar fi inconjurat din toate partile. Ruinele unor zone de depozitare si a unor puturi, dar si ale unei uriase cladiri administrative indica faptul ca palatul era la fel de populat si de plin de provizii ca orice mare oras modern.

Bilete de avion spre Creta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Malia:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne