Palaiochora din Creta, obiective turistice de vizitat in Creta

Palaiochora, Creta

Vacanta in Creta?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Statiunea Agia Galini, aflata la vest de Phaestus, este un exemplu perfect in acest sens. Asezare tipica pentru coastele grecesti, a fost candva un mic si linistit sat pescaresc. In prezent este un oras turistic mare si aglomerat Exista o parte veche care a supravietuit, contrastand fermecator cu restul orasului, iar zona din jurul portului se lauda cu un sir de taverne animate.

Un drum indragit, pe care il poti face cu masina, porneste de aici si te poarta in interior, pana in Valea Amari, aflata la umbra Muntelui Psilo-reitis (Muntele Ida). Aceasta este inima Cretei, unde unii barbati inca poarta costumele traditionale cu pantaloni largi si negri si cizme inalte de munte. Este o zona rurala, cu multe sate, vai fertile si defileuri spectaculoase.

La vest de aici, Defileul Kourtalio-tiko te poarta pana jos, la Manastirea Moni Piso Preveli aflata pe coasta. Aceasta dateaza din perioada cuprinsa intre secolul al XVII-lea si al XIX-lea. O poti vizita, dar este in continuare un lacas functional, asa ca imbraca-te adecvat.

In statiunea Plakias, aflata ceva mai departe, o plaja cu nisip lunga de 2 km atrage o multime de adoratori ai soarelui, de-a lungul coastei fiind accesibile inca si mai multe plaje. Plakias este asezata la capatul unei alte vai spectaculoase, Defileul Kotsyfou. Urmatorul oras important catre vest, Chora Sfakion, se afla in apropiere de Defileul Imbros, care este aproape la fel de impresionant ca si Samaria, dar mult mai putin vizitat. Ridicandu-se intre Plakias si Sfakion, intr-o zona de campie cum sunt putine in zona, zidurile fortaretei venetiene Frangokastelo, construita in 1371, au supravietuit aproape intacte, in interior nu mai exista mare lucru, dar asezarea sa deosebita in apropierea marii si privelistea din exterior fac sa merite vizita pana aici. A fost construita in parte pentru a proteja aceasta coasta salbatica de atacurile pirateresti, dar si pentru a mentine populatia de aici sub control. Locuitorii urmatorului oras de coasta, Chora Sfakion, aveau o reputatie speciala, de oameni cu mare apetit pentru independenta.

Chora Sfakion este locul preferat de cei care doresc sa se bucure de unele dintre minunatele privelisti cretane si sa descopere o parte din modul de viata traditional de aici. Amplasarea orasului, care este marginit catre vest de un sir abrupt de munti, a facut ca timp de multi ani accesul aici sa fie posibil doar dinspre mare. Astazi, drumul ce strabate insula serpuieste pana jos intr-o succesiune spectaculoasa de serpentine.

Lumea moderna a afectat mai putin viata din acest oras decat a facut-o in alte locuri. Este un loc animat si indragit de vizitatori, dar localnicii si-au pastrat istoria si traditiile cu foarte mare hotarare. Printre aceste traditii se numara si conflictele intre clanuri, dar si o imensa ospitalitate fata de vizitatorii din alte parti. Si aici mai exista unii batrani care continua sa poarte costumele traditionale. Turismul a ajuns cu multi ani in urma si la Palaiochora, cea mai vestica asezare de pe insula, si, cu toate ca aceasta a ramas relativ linistita vreme mai indelungata, de curand a inceput sa se dezvolte rapid in chip de statiune turistica. Orasul are doua plaje minunate, cate una pe fiecare parte a unui promontoriu pe care se ridica ruinele unei fortarete venetiene, nelipsindu-i nici conditiile excelente pentru wind-surfing si alte sporturi acvatice. Este un loc excelent in care sa stai daca vrei sa combini relaxarea si explorarea.

Ghiduri de calatorie Creta:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Creta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palaiochora:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!