Rethimno din Creta, obiective turistice Creta

Rethimno

Obiectiv turistic din Creta

Avand o populatie de aproximativ 25.000 de locuitori, Rethymno (scris uneori Rethymnon sau Rethimnon) este al treilea oras din Creta ca marime. Cu toate astea, iti da sentimentul unei versiuni mai mici si mai turistice a orasului Hania, avand un port asemanator, arhitectura care poarta amprenta clara a venetienilor si turcilor, dar si o cultura traditionala puternica.

Orasul greco-roman Rithymna a precedat Rethymno-ul modern, iar despre situl acestuia sc stie ca a fost locuit inca din perioada minoica. Nu exista vestigii din perioada palatala, dar sunt multe din perioada greco-romana, cand Rethymno era deja centru de comert si port important. in decursul secolului al XVI-lea, orasul s-a dezvoltat cu repeziciune sub conducerea venetienilor, construindu-si o reputatie de centru artistic si educational pe care si-o pastreaza pana astazi.

Elementul dominant al orasului Fortetsa, o fortareata venetiana. A fost construita in anii 1570 pentru aparare impotriva atacurilor pirateresti, dar si pentru a tine un ochi vigilet atintit asupra turcilor, a caror putere era in continua crestere.

Dar fortareata nu a reusit sa isi indeplineasca functiile pentru prea mult timp: turcii au cucerit-o in 1645, in urma unui asediu care a durat 23 de zile.

Obiective turistice:

Fortetsa
Despre Fortetsa se spune ca ar fi cea mai mare fortareata construita vreodata de venetieni, si se mentine in continuare in stare destul de buna. In interiorul ei se afla vestigiile unor cladiri administrative - o garnizoana, un rezervor de apa, Biserica Sfintei Catherine si Moscheea Sultan Ibrahim. Este chiar destul de incapatoare pentru a adaposti un teatru de mici dimensiuni, folosit pentru spectacole in timpul verii. Privelistea asupra portului si a orasului pe care il poti admira de pe uriasele sale ziduri de aparare merita ca singura sa faci o plimbare pana aici.

Muzeul de Arheologie
De cealalta parte a intrarii in Fortetsa se afla fosta inchisoare, care in prezent gazduieste Muzeul de Arheologie. Transformarea a fost facuta foarte bine, iar exponatele sunt aranjate in camerele care inconjoara un atrium central bine luminat. Desi orasul in sine nu este prea bogat in obiecte minoice, zona din apropiere este plina de astfel de vestigii, iar muzeul detine o colectie excelenta, printre care se numara si o bogata si fascinanta sectiune de cufere mortuare pictate, denumite larnakes. Tot aici exista si o multitudine de statui, provenite mai ales din perioada greco-romana.

Fantana Rimondi
Cu numeroase constructii de interes istoric, care par cu totul rupte de efervescenta de turisti straini din tavernele portului si de pe plajele orasului. Viata din orasul vechi se desfasoara in jurul Fantanii Rimondi, care se ridica la capatul unei strazi principale aglomerate, inconjurata de cafenele si de magazine. Fantana a fost construita in 1629 de catre guvernatorul venetian (despre care se spune ca era invidios pe Fantana Morosini din Heraklion), si are guri de apa in forma de capete de lei, care reprezinta simbolul Venetiei. La aproximativ 46 m catre sud se afla o constructie inca si mai veche, loggia din secolul al XVI-lea, construita de venetieni drept piata comerciala. Fosta cladire a Muzeului de Arheologie^ aceasta a devenit acum magazinul muzeului.

Farul din Rethymno
Feriboturile interinsulare si cele care fac curse catre Pireu sunt nevoite sa acosteze afara. Aici poti vedea pescarii cum isi dreg navoadele sau cum isi vand dimineata pestele prins in cursul noptii. Farul de aici, datand din secolul al XVI-lea, este o alta mostenire venetiana remarcabila. Noaptea, intreaga scena se transforma, iar oamenii se strang in port pentru a vedea si pentru a fi vazuti, dar si pentru a manca si a bea pe saturate.

Manastirea Moni Arkadiou
La aproximativ 23 km sud-est de Rethymno, intr-un decor natural spectaculos aflat la capatul unui defileu si inconjurat de cranguri de pomi roditori, se afla Manastirea Moni Arkadiou din secolul al XVI-lea, oprire obligatorie pentru orice traseu turistic. In 1866, turcii invadatori i-au atacat pe satenii care se ascundeau aici; cretanii au dat foc unei magazii cu praf de pusca, iar explozia care a urmat a ucis pe toata lumea, cu exceptia unei fetite. Biserica bogat ornamentata, cu naos dublu, este elementul cel mai impresionat al manastirii.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Creta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Rethimno:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne