Sitia din Creta, obiective turistice de vizitat in Creta

Sitia, Creta

Vacanta in Creta?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Cu toate ca este capitala provinciei estice din Insula Creta, Sitia nu se afla pe vreunul dintre traseele turistice principale, ceea ce face din ea un loc de cazare foarte bun pentru oricine doreste sa descopere adevarata savoare a Cretei. "Savoarea" este cuvantul cel mai potrivit, deoarece mancarea de aici este autentica, satioasa si cretana. lerapetra este principala asezare de pe coasta sudica a zonei de est a Cretei cel mai sudic oras din Europa.

Aici, principala recolta nu este cea de turisti, ci recolta de stafide. in fiecare an, in august, Sitia gazduieste Festivalul Stafidelor, sarbatoare vesela, insotita de muzica, dans si oricat vin de Creta poti sa bei. in Sitia sunt o multime de lucruri de facut si de vazut si in alte perioade ale anului. Poti vizita fotareata venetiana din secolul al XIII-lea, restaurata partial pentru a servi drept teatru in aer liber. Un mic Muzeu Folcloric expune mostre de arta populara regionala.

In excelentul Muzeu Arheologic uita-te dupa statuia minoica denumita kourous, realizata din fildes; pe aceasta se vad clar urmele lasate de incendiul care a nimicit asezarile minoice in 1450 I.Hr.

Ghiduri de calatorie Creta:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Creta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Sitia:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!