Manastirea Curtea de Arges din Curtea de Arges, obiective turistice Curtea de Arges

Manastirea Curtea de Arges, Curtea de Arges

Obiective turistice Curtea de Arges
Vacanta in Curtea de Arges?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Mergi cu masina spre nord, pe Bulevardul Basarabilor, pentru a vedea Manastirea Curtea de Arges si Biserica Episcopala. Manastirea a fost fondata in 1517, iar biserica este o realizare minunata din piatra. Rozete si romburi, dantelarii ornamentale si figuri miniaturale fac biserica sa semene cu un chivot urias, sau relicvar, despre care unii istorici ai artei cred ca ar fi putut fi sursa de inspiratie.

Voievodul Neagoe Basarab (d. 1512-1521) a angajat un zidar din Nicosia, pe nume Manole, pentru a construi biserica. Rezultatul este un amestec de stiluri: romanesc, oriental, bizantin, caucazian, balcanic si occidental. Una dintre caracteristicile sale uluitoare este asezarea inclinata a turlelor care sustin cele doua cupole de la extremitatea vestica a bisericii.

Datorita acestei inovatii, turlele par ca se apleaca. insusi Basarab a supravegheat constructia bisericii, sperand ca avea sa fie "un crampei din raiul Domnului". Zidurile exterioare sunt facute din acelasi calcar ivoriu de Albesti ca si in cazul Manastirii Dealu.

Biserica a devenit resedinta episcopala in 1739 si, ulterior, loc de odihna pentru primele doua cupluri regale ale Romaniei unite, regele Carol I (d. 1866-1914) si regina Elisabeta si pentru regele Ferdinand (d. 1914-1927) si regina Maria. Majoritatea superbelor fresce din secolul al XVI-lea, realizate de un anume Dobromir din Targoviste, s-au pierdut, dar cateva fragmente pot fi vazute la Muzeul National de Arta din Bucuresti.

Bilete de avion spre Curtea de Arges:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manastirea Curtea de Arges:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne