Obiective turistice Delos, Grecia
Home Orase Obiective turistice Delos, Grecia

Obiective turistice Delos, Grecia

Acesta insula sfanta, arida si nelocuita, se afla la aproximativ 2 km sud-vest de Mykonos. Poate fi vizitata doar in timpul zilei; nimanui nu ii este permis sa petreaca noaptea aici.

Acest lucru are ca scop protejarea unuia dintre cele mai valoroase situri arheologice ale Greciei, ionienii au ajuns aici in jurul anului 1.000 I.Hr., desi probabil ca insula a fost locuita initial cu mai mult de 1.000 de ani mai devreme, de migratori proveniti din Asia Mica.

Ionienii au facut din Dilos capitala lor religioasa si au inchinat-o zeului Apollo.

Acestia au initiat un festival anual de arte si intreceri sportive in cinstea lui Apollo si, in anul 700 I. Hr., Delos devenise un centru de pelerinaj extrem de important.

A fost apoi un port prosper, dar a decazut dupa retragerea romanilor, transformat in ascunzatoare pentru pirati, fara nicio alta legatura cu restul lumii.

Atractii turistice Delos

Tag: Obiective turistice Delos, Atractii turistice Delos, De vizitat in Delos, Ce vizitam in Delos, Top atractii turistice Delos, Top obiective turistice Delos, Ghid turistic Delos.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne