Obiective turistice Delta Dunarii, de vizitat in Delta Dunarii, Romania
Home / Orase / Obiective turistice Delta Dunarii, Romania

Obiective turistice Delta Dunarii, Romania

 
 

Cu o suprafata de aproape 5.800 km2 de grinduri nisipoase, plauri, canale si mlastini, este cel mai tanar teritoriu al Romaniei. S-a format acum 13.000 de ani, cand Golful Tulcea s-a umplut cu aluviuni. Vasele mari pot naviga doar pe trei dintre miile de canale si lacuri care impanzesc tinutul. Bancurile de nisip si plaurii de aici se deplaseaza permanent, pe masura ce fluviul depune milioane de tone de namol la capatul calatoriei sale de 2.860 km catre Marea Neagra.

Delta Dunarii este al treilea tinut mlastinos ca marime din lume si atrage milioane de pasari migratoare. Peste 300 de specii traiesc sau trec prin Delta. Aici se reproduc pasari ca pelicanul alb (cea mai mare populatie din afara Africii), pelicanul cret sau dalmatian gri, cufundacul mare, cormoranul pitic, tiganusul, lebada si starcul galben, in Delta traiesc si 45 de specii de pesti de apa dulce.

In ciuda importantei acestui tinut mlastinos, ecosistemul ramane vulnerabil. Ucraina si-a propus sa dezvolte Canalul Bistroe la Marea Neagra. Romania si Uniunea Europeana au protestat fata de aceste constructii care incalca prevederile a numeroase conventii internationale din domeniul protectiei mediului; in consecinta, Ucraina a fost de acord sa lase specialistii sa-i decida soarta.

Delta este impresionanta din aprilie pana la inceputul lui septembrie (retine: tantarii se fac simtiti tot in aceasta perioada). Numeroase agentii de turism ofera pachete care includ observarea pasarilor in habitatul lor natural. Cei mai buni agenti inteleg importanta sensibilitatii si sustenabilitatii ecosistemului, iar multi dintre ei vorbesc si engleza. Pentru a-i gasi pe cei mai experimentati operatori de acest gen, contacteaza Asociatia de Ecoturism din Romania.

Delta este traversata de putine drumuri. Un oras cunoscut unde se poate ajunge cu masina este Murighiol, de langa Lacul Murighiol, unul dintre locurile preferate in care coloniile de pasari isi depun ouale.

Cel mai placut mod de a vedea Delta este cu vaporul. Curse regulate si rapide te duc de la Tulcea spre Marea Neagra pe cele trei canale principale. Cel mai popular traseu urmeaza bratul central Sulina, care leaga Tulcea de vechiul port cu acelasi nume. Poti debarca intr-unui dintre cele cateva sate pescaresti, cel mai ospitalier fiind Crisan.

 
Vizitezi Delta Dunarii?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Delta Dunarii

Vacanta in Delta Dunarii cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Delta Dunarii:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Delta Dunarii:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Delta Dunarii obiective turistice, Ce poti vizita in Delta Dunarii, Top obiective Delta Dunarii, Top atractii Delta Dunarii, Delta Dunarii locuri de vizitat, Locuri de vizitat Delta Dunarii, Locuri de vizitat in Delta Dunarii, Delta Dunarii atractii turistice, Delta Dunarii de vizitat, De vizitat in Delta Dunarii, Ce vizitam in Delta Dunarii, Top atractii turistice Delta Dunarii, Top obiective turistice Delta Dunarii, Delta Dunarii ghid turistic, Calatorii in Delta Dunarii.