Obiective turistice Demre, de vizitat in Demre, Turcia
Home / Orase / Obiective turistice Demre, Turcia

Obiective turistice Demre, Turcia

 
 

Demre se inalta in locul unde se afla altadata stravechiul oras Myra. Vestigiile acestuia se gasesc pe coastele dealului din nordul orasului actual.

Cele mai vechi marturii arheologice sunt mormintele hipogee lyciene sapate in roca falezei; fatadele lor imita fatadele caselor de locuit, iar camerele sunt decorate cu reliefuri.

Teatrul grec de pe deal era si el impodobit cu sculpturi; fragmentele care se pastreaza sunt intr-o stare destul de buna de conservare, in centrul orasului, pe Muze Caddesi, se afla vechea biserica crestina Sf. Nicolae, unde a fost inmormantat Sfantul. Construita in 1043 in locul unei biserici paleocrestine din sec. 3, biserica a fost restaurata in cateva randuri.

La comanda tarului Nicolae I al Rusiei, ea a fost reparata in 1862, aducandu-i-se modificari la nivelul acoperisului, in biserica se pastreaza un jilt bizantin din secolul 11.

Langa intrare se afla un sarcofag, despre care o legenda spune ca ar fi adapostit ramasitele pamantesti ale Sf. Nicolae. In fapt, se pare ca Sf. Nicolae a fost inmormantat langa altar, dar, in 1087, relicvele sale au fost mutate in bazilica San Nicola din Bari (Italia).

 
Vizitezi Demre?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Demre

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Demre:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Demre:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Demre obiective turistice, Ce poti vizita in Demre, Top obiective Demre, Top atractii Demre, Demre locuri de vizitat, Locuri de vizitat Demre, Locuri de vizitat in Demre, Demre atractii turistice, Demre de vizitat, De vizitat in Demre, Ce vizitam in Demre, Top atractii turistice Demre, Top obiective turistice Demre, Demre ghid turistic, Calatorii in Demre.