Obiective turistice Donauworth, atractii turistice Donauworth, Germania.
  Orase Obiective turistice Donauworth, Germania

Obiective turistice Donauworth

, Germania
Publicat la: 2015-12-21 de Ana-Maria Bogdana

Situat la 11 km sud de Harburg, 41 km nord de Augsburg. Donauworth, batranul oras marginit de ziduri, se afla la punctul de confluenta dintre raul Wornitz si Dunare.

Daca sunteti cu masina, opriti in locul marcat foarte clar de pe B-25, la iesirea dinspre nord a orasului. Sub aceasta se gaseste o harta in relief extrem de apropiata de realitate a orasului Donauworth si a celor doua rauri ale acestuia.

Cea mai veche parte a orasului se afla pe o insula. Aceasta este legata de restul orasului de un pod de lemn, la singura poarta a orasului care mai exista, Riederstor.

La nord de poarta se gaseste unul dintre cele mai frumoase bulevarde de pe Druniul Romantic: Reichstrasse (Strada Imperiului), numita astfel deoarece cu multa vreme in urma era o veriga vitala in Drumul Imperiului Roman intre Ntimber si Augsburg.

Renumita familie de negutatori si bancheri din Augsburg, Fugger, a achizitionat o casa asemanatoare unui palat aici in secolul al XVI-lea; frumoasa fatada a acesteia, in stil renascentist, acoperita de un fronton abrupt, aflata la limita superioara a Reichstrasse, are un aspect impunator.

Bilete de avion spre Donauworth:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Donauworth:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Donauworth:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
 

Harta obiective turistice Donauworth - Long: 10.768368, Lat: 48.719498

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Donauworth, atractii turistice Donauworth, de vizitat in Donauworth, obiective Donauworth, atractii Donauworth, turism Donauworth.