Obiective turistice Donauworth, Germania
Home Orase Obiective turistice Donauworth, Germania

Obiective turistice Donauworth, Germania

 

Situat la 11 km sud de Harburg, 41 km nord de Augsburg. Donauworth, batranul oras marginit de ziduri, se afla la punctul de confluenta dintre raul Wornitz si Dunare.

Daca sunteti cu masina, opriti in locul marcat foarte clar de pe B-25, la iesirea dinspre nord a orasului. Sub aceasta se gaseste o harta in relief extrem de apropiata de realitate a orasului Donauworth si a celor doua rauri ale acestuia.

Cea mai veche parte a orasului se afla pe o insula. Aceasta este legata de restul orasului de un pod de lemn, la singura poarta a orasului care mai exista, Riederstor.

La nord de poarta se gaseste unul dintre cele mai frumoase bulevarde de pe Druniul Romantic: Reichstrasse (Strada Imperiului), numita astfel deoarece cu multa vreme in urma era o veriga vitala in Drumul Imperiului Roman intre Ntimber si Augsburg.

Renumita familie de negutatori si bancheri din Augsburg, Fugger, a achizitionat o casa asemanatoare unui palat aici in secolul al XVI-lea; frumoasa fatada a acesteia, in stil renascentist, acoperita de un fronton abrupt, aflata la limita superioara a Reichstrasse, are un aspect impunator.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Donauworth

Tag: Obiective turistice Donauworth, Atractii turistice Donauworth, De vizitat in Donauworth, Ce vizitam in Donauworth, Top atractii turistice Donauworth, Top obiective turistice Donauworth, Ghid turistic Donauworth.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne