Obiective turistice Donegal, de vizitat in Donegal, Irlanda
Home / Orase / Obiective turistice Donegal, Irlanda

Obiective turistice Donegal, Irlanda

 
 

La 247 km nord-vest de Dublin, pe N2,A5, N15 Donegal Town, oraselul cu un plan desenat curios, triunghiular, a dat numele comitatului, fara a-i fi capitala.

Acesta facea parte din regiunea istorica Ulster, din care numai trei comitate, catolice, au ramas la republica. Donegal a fost timpuriu si intens crestinat de Sf. Columba.

Colonistii englezi nu prea au fost atrasi de climatul destul de neprietenos si nici de coastele abrupte, strapunse de fiorduri adanci si salbatice, frumoase dar inospitaliere.

Astfel, tinutul a ramas in stapanirea localnicilor devenind un bastion gaelic-catolic.

Locuitorii au trait din pescuit, din prelucrarea lanii si, mai tarziu, din turism. Initial puterea a apartinut familiei irlandeze O'Donnell, pentru ca, dupa 1610, sa revina englezilor Bourke, realizatorii sistematizarii urbane.

Langa piata centrala, tot triunghiulara, in vecinatatea Oficiului Turistic (Quai St.), intalnim doua monumente: Donegal Abbey si Donegal Castle

 
Vizitezi Donegal?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Donegal

Vacanta in Donegal cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Donegal:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Donegal:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Donegal obiective turistice, Ce poti vizita in Donegal, Top obiective Donegal, Top atractii Donegal, Donegal locuri de vizitat, Locuri de vizitat Donegal, Locuri de vizitat in Donegal, Donegal atractii turistice, Donegal de vizitat, De vizitat in Donegal, Ce vizitam in Donegal, Top atractii turistice Donegal, Top obiective turistice Donegal, Donegal ghid turistic, Calatorii in Donegal.