Obiective turistice Donegal, Irlanda
Home Orase Obiective turistice Donegal, Irlanda

Obiective turistice Donegal, Irlanda

La 247 km nord-vest de Dublin, pe N2,A5, N15 Donegal Town, oraselul cu un plan desenat curios, triunghiular, a dat numele comitatului, fara a-i fi capitala.

Acesta facea parte din regiunea istorica Ulster, din care numai trei comitate, catolice, au ramas la republica. Donegal a fost timpuriu si intens crestinat de Sf. Columba.

Colonistii englezi nu prea au fost atrasi de climatul destul de neprietenos si nici de coastele abrupte, strapunse de fiorduri adanci si salbatice, frumoase dar inospitaliere.

Astfel, tinutul a ramas in stapanirea localnicilor devenind un bastion gaelic-catolic.

Locuitorii au trait din pescuit, din prelucrarea lanii si, mai tarziu, din turism. Initial puterea a apartinut familiei irlandeze O'Donnell, pentru ca, dupa 1610, sa revina englezilor Bourke, realizatorii sistematizarii urbane.

Langa piata centrala, tot triunghiulara, in vecinatatea Oficiului Turistic (Quai St.), intalnim doua monumente: Donegal Abbey si Donegal Castle

VelTravel

Atractii turistice Donegal

Tag: Obiective turistice Donegal, Atractii turistice Donegal, De vizitat in Donegal, Ce vizitam in Donegal, Top atractii turistice Donegal, Top obiective turistice Donegal, Ghid turistic Donegal.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne