Obiective turistice Dordrecht, atractii turistice Dordrecht, Olanda.
  Orase Obiective turistice Dordrecht, Olanda

Obiective turistice Dordrecht

, Olanda
Publicat la: 2015-12-02 de Marius Axinte

Orasul, care numara astazi 110.000 locuitori, beneficiaza de o asezare privilegiata, la confluenta dintre Rin (Lek), Merwede si Oude Maas. Ca urmare a pozitiei geografice si a dobandirii unor drepturi economice, a cunoscut inca din sec. 13 o dezvoltare economica prodigioasa. In consecinta, a jucat si un important rol politic.

In 1572, pe vremea stapanirii spaniole, aici s-au reunit delegatii a 12 provincii, la Het Hof si l-au ales ca Stathouder pe Wilhelm Taciturnul de Orania.

Tot aici s-a redactat in 1575 si constitutia care a stat la baza viitoarei Uniuni independente. In secolul urmator, orasul a beneficiat de protectia fratilor Jan si Cornelis de Witt, originari din partea locului si ajunsi in fruntea tanarului stat olandez.


Dordrecht a fost, in timp, si loc de desfasurare a unor reuniuni si conclavuri ale prelatilor calvinisti; deciziile adoptate la sinodul din 1618-1619 sunt si acum in vigoare pentru biserica protestanta olandeza.

Pentru a-i cunoaste partea istorica, Dordrecht poate fi strabatut (vara) cu vaporasul pe canale, cu calestile in zona portului, sau pe jos, strabatand cea 0,5 km, pe arterele care pornesc din vechiul port (Groothoofd) catre centru: Wijnstraat, Groen Markt, Voorstraat.

Bilete de avion spre Dordrecht:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Dordrecht:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Dordrecht:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
 

Harta obiective turistice Dordrecht - Long: 4.690115, Lat: 51.813385

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Dordrecht, atractii turistice Dordrecht, de vizitat in Dordrecht, obiective Dordrecht, atractii Dordrecht, turism Dordrecht.