Top obiective si atractii turistice de vizitat in Drobak.
Home Orase Obiective turistice Drobak, Norvegia

Drobak, Norvegia

La jumatate de ora cu masina la sud de Oslo, pe malul estic al Oslofjorden, se afla atragatorul sat din lemn Drobak.

Initial a fost o statie pilot si a servit ca port de iarna pentru Oslo, cand acea parte a fiordului mai apropiata de capitala era blocata de gheata.

Astazi, satul, cu strazile sale inguste datand din secolele XVIII si XIX, este un loc popular pentru a trai si pentru a petrece vacanta de vara.

De aici, Tunelul Oslofjord, lung de 7,2 km, deschis in anul 2000, coboara adanc pe sub fiord spre malul vestic al acestuia.

La Drobak are loc cea mai mare expozitie de Craciun din Norvegia, deschisa tot anul, cu Julehus (Casa Craciunului) si Julenissent Postkontor (un oficiu postal tinut de zana care este ajutorul lui Mos Craciun).

In piata principala, Torget, si pe strazile adiacente sunt magazine, galerii de arta si localuri. Badeparken, o zona de parc cu plaja, e in apropiere.

VelTravel

Obiective turistice Drobak

Tag: Obiective turistice Drobak, Atractii turistice Drobak, De vizitat in Drobak, Ce vizitam in Drobak, Top atractii turistice Drobak, Top obiective turistice Drobak, Ghid turistic Drobak.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne